Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu a reclamat la CEDO o decizie a unei instanțe din Constanța

ro

06 Dec, 2016 19:43 2284 Marime text
Mircea Băsescu a formulat o plângere contra României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care acuză încălcarea dreptului la un proces echitabil, potrivit apărătorului său, avocatul Nelu Tașcă, informează Agerpres.

Avocatul Tașcă a declarat că plângerea formulată de Mircea Băsescu se întemeiază pe decizia dată de CEDO în cazul Mischie contra România, care prevede că instanța de apel nu poate modifica o hotărâre de fond fără a fi administrate probe noi.

„Noi cerem ca CEDO să decidă dacă magistrații au judecat corect atunci când i-au respins lui Mircea Băsescu dreptul să beneficieze de eliberare condiționată. Plângerea noastră reține faptul că în temeiul legii, Comisia din cadrul penitenciarului a stabilit că Mircea Băsescu îndeplinea condițiile obiective și subiective pentru eliberarea condiționată, instanța de fond a constatat că sunt întrunite toate condițiile și a dispus, în consecință, eliberarea condiționată iar instanța de control judiciar, fără a beneficia de noi probe administrate de procuror, admite contestația DNA și dispune menținerea în detenție a condamnatului menționând că următoarea cerere de eliberare condiționată poate fi formulată după trei luni. De ce trei luni și nu una sau două? Acestea sunt temeiurile pentru care acuzăm încălcarea dreptului la un proces echitabil și implicit a dreptului la libertate'', a declarat apărătorul lui Mircea Băsescu, potrivit Agerpres.

Amintim că Mircea Băsescu a fost condamnat, la jumătatea lunii iunie, la patru ani de detenţie. În cauză, Marian Căpăţână, fost preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt, a luat trei ani de detenţie.

Cei doi au fost condamnaţi definitiv de judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii