Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății, obligat să asigure unui constănțean medicamentul Bevacizumab (Avastin)

ro

05 Jun, 2020 21:44 2155 Marime text

 
  • Bevacizumab este un medicament utilizat pentru a trata o serie de tipuri de cancer și o boală specifică a ochilor.
Curtea de Apel Constanța a decis în această seară obligarea Ministerului Sănătăţii să asigure gratuit unui constănțean medicamentul Bevacizumab ( denumire comercială Avastin) utilizat pentru a trata o serie de tipuri de cancer și o boală specifică a ochilor.
 
Potrivit datelor oficiale, judecătorii Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța au admis acţiunea formulată de un cetățean în contradictoriu cu Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România.
 
Pe cale de consecință, instanța a decis obligarea pârâţilor Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la asigurarea către reclamant a medicamentului Bevacizumab ( denumire comercială Avastin) pe bază de prescripţie medicală, în regim de compensare 100% (fără contribuţie personală).
 
Decizia Curții de Apel este valabilă până la soluţionarea definitivă a unui alt dosar și este executorie fără somaţie sau trecerea vreunui termen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii