Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Militarul din Constanța arestat pentru agresiune sexuală a cerut să fie eliberat. Decizia judecătorilor

ro

12 Sep, 2020 10:57 2257 Marime text
  • Decizia este definitivă!
 
Tribunalul Constanța a decis menținerea în arest preventiv a militarului acuzat de exhibitionism, dar și că ar fi atins o copilă de opt ani pe o plajă din Constanța.
 
Decizia este definitivă! Militarul este cercetat, potrivit Codului penal și legislației în vigoare, pentru agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri.
 
Amintim că, în seara de 3 septembrie, UM 01375 Constanța a remis un comunicat de presă cu privire la acest caz.
 
Iată informațiile furnizate de unitatea militară constănțeană la momentul respectiv:
 
„U.M. 01375 Constanţa a fost înştiinţată de Secţia 1 din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa cu privire la încălcarea legii de către Cap. Marcovici Petrică-Remus. Militarul şi-a depus demisia, iar în data de 02.09.2020 a fost trecut în rezervă.
 
Militarul a fost angajat în sistem în data de 05.05.2008, cu gradul de soldat, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de caporal. Nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.
 
Militarul a fost evaluat psihologic în fiecare an, cu rezultate APT RSM (riscuri specifice serviciului militar) şi adaptat la condiţiile vieţii militare. Ultima evaluare psihologică a fost în anul 2019. Nu a prezentat comportamente dezadaptative în mediul militar“.
 
În continuare, redăm informațiile transmise oficial presei de către Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța legat de acest caz:
 
„La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 16.00,  polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, un bărbat, de 38 de ani, ar fi săvârșit acte de exhibiționism în public și ar fi atins o minoră în mai multe zone ale corpului. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii