Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest prelungit pentru militarul din Constanța acuzat de agresiune sexuală

ro

29 Sep, 2020 00:00 1895 Marime text
  • Militarul a fost angajat în sistem în data de 05.05.2008, cu gradul de soldat, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de caporal. Nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.

Tribunalul Constanța a decis ieri menținerea în arest preventiv a militarului acuzat de exhibitionism, dar și că ar fi atins o copilă de opt ani pe o plajă din Constanța.
 
„Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului M.P.-R, fără antecedente penale, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală şi ultraj contra bunelor moravuri, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 04.10.2020 până la data de 02.11.2020, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28 septembrie“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta fiind luată de judecătorii Triunalului Constanța.
 
Militarul este cercetat pentru agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri.
 
Amintim că, în seara de 3 septembrie, UM 01375 Constanța a remis un comunicat de presă cu privire la acest caz: „U.M. 01375 Constanţa a fost înştiinţată de Secţia 1 din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa cu privire la încălcarea legii de către Cap. – (...). Militarul şi-a depus demisia, iar în data de 02.09.2020 a fost trecut în rezervă.
 
Militarul a fost angajat în sistem în data de 05.05.2008, cu gradul de soldat, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de caporal. Nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.
 
Militarul a fost evaluat psihologic în fiecare an, cu rezultate APT RSM (riscuri specifice serviciului militar) şi adaptat la condiţiile vieţii militare. Ultima evaluare psihologică a fost în anul 2019. Nu a prezentat comportamente dezadaptative în mediul militar“.
 
Ce spun polițiștii legat de acest caz:
 
„La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 16.00,  polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, un bărbat, de 38 de ani, ar fi săvârșit acte de exhibiționism în public și ar fi atins o minoră în mai multe zone ale corpului. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri“.
 
Citește și
 
Curtea de Apel Constanța a făcut lumină în cazul fostului ministru al Industriilor Ion Bujoi, mort în închisorile comuniste

Tragedie lângă Valu lui Traian
Un an de la moartea lui Ionuţ, salvator de meserie!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii