Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar din Tulcea implicat în trafic de droguri! Dosarul a ajuns la Constanța

ro

13 Aug, 2021 00:00 1878 Marime text

 
  • În privința fostului polițist militar, procurorii DIICOT au reținut că, în perioada 24.12.2019 – 03.02.2021, prin mai multe acte materiale ar fi deținut în vederea comercializării, a vândut /a oferit gratis spre consum mai multor persoane substanțe cu efect psihoactiv de tipul ecstasy, cannabis, amfetamină, rezină de cannabis și că, în acest mod, ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de droguri de mare risc și de risc în formă continuată.
 
Curtea de Apel Constanța a fost investită ieri, 12 august 2021, să soluționeze definitiv dosarul în care trei bărbați din Tulcea (unul dintre ei fiind angajat al Poliției Militare) au fost condamnați în primă instanță, de Tribunalul Tulcea, pentru trafic de droguri.
 
Unul dintre inculpați a luat șase ani și zece luni de închisoare. Al doilea a primit trei ani și nouă luni de închisoare, iar ultimul (fostul angajat al Poliției Militare) s-a ales cu cinci ani de închisoare. 
 
Urmează ca în perioada imediat următoare să fie stabilit primul termen în faza apelului.
 
În privința primului inculpat s-a reținut că acesta ar fi deținut/ ar fi vândut spre a fi recomercializate (în intervalul septembrie 2019 – februarie 2021) substanțe cu efect psihoactiv de tipul Ecstasy, amfetamină, rezină de cannabis reținându-se în sarcina sa săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.
 
Mai mult, tot în legătură cu acest inculpat, procurorii mai rețin că, în intervalul 20-23.12.2020 și 30.01.- 03.02.2021 ar fi contribuit la introducerea în România de substanțe cu efect psihoactiv (ecstasy, cannabis, rezină de cannabis) reținându-se astfel că a săvârșit în formă continuată infracțiunea de introducere în țară de droguri de risc și de mare risc.
 
În privința fostului polițist militar, procurorii DIICOT au reținut că, în perioada 24.12.2019 – 03.02.2021, prin mai multe acte materiale ar fi deținut în vederea comercializării, a vândut /a oferit gratis spre consum mai multor persoane substanțe cu efect psihoactiv de tipul ecstasy, cannabis, amfetamină, rezină de cannabis și că, în acest mod, ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de droguri de mare risc și de risc în formă continuată.
 
Cu privire la cel de al treilea inculpat, în actul de sesizare a instanței se arată că, în perioada toamna 2015 – ianuarie 2021, ar fi vândut substanțe sau țigări ce conțineau substanțe de tip cannabis ori hașis, că a vândut comprimate ce conțineau ecstasy și că la data de 03.02.2021 a deținut în vederea comercializării substanțe cu efect psihoactiv de tipul ecstasy, amfetamină, cannabis și rezină de cannabis, săvârșind în acest mod infracțiunea de trafic de droguri de mare risc și de risc în formă continuată.
 
La termenul de judecată din iunie 2021, prezenți fiind în fața instanței, fiecare dintre inculpați au arătat că cele consemnate în rechizitoriu sunt reale, le recunosc, nu doresc administrarea de noi probe urmând a beneficia de prevederile referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă.
 
Pedepsele aplicate de Tribunalul Tulcea au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Afaceri ilegale în numele persoanelor cu handicap
Angajată a Protecției Copilului din Tulcea, prinsă cu banii în lenjeria intimă. Prima condamnare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii