Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mega-dosar instrumentat de DIICOT Constanţa. Peste 50 de percheziţii. 13 persoane au fost trimise în judecată

ro

13 Oct, 2018 00:00 3592 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în trafic cu droguri.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Amintim că în perioada 21-22 aprilie poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Constanţa, au efectuat 56 de percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc (canabis).
 
Percheziţiile au fost efectuate la locuinţe din judeţele Constanţa, Prahova şi Ilfov.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite 2 culturi indoor de canabis şi au fost ridicate sumele de 424.800 de lei, 16.860 de euro, 31.912 dolari, precum şi telefoane mobile, carduri bancare, tablete, laptopuri, 905 grame de muguri de canabis, seminţe de canabis, 35 de jointuri cu canabis, 3 pungi şi 82 de pliculeţe autosigilante cu substanţă vegetală, 2 kg. de substanţă pulverulentă de culoare albă, 15 cântare electronice şi arme neletale, deţinute fără autorizaţie.
 
La data de 23 aprilie, 53 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, pentru audieri, 13 dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de 11 dintre persoanele reţinute a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de celelalte două a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti.
 
De asemenea, au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, specialişti ai Gărzii de Coastă Constanţa, precum şi jandarmi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii