Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, pistolul și procurorii DNA. Arma a fost confiscată. (minuta)

ro

13 Apr, 2018 10:42 2612 Marime text
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat ieri în dosarul în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa solicită, potrivit surselor noastre, confiscarea unui pistol cu gaze (defect) găsit de către procurorii DNA în timpul unei percheziţii efectuate în casa lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Iată hotărârea magistraţilor:
 

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosarul nr. 1217/P/2016. În baza art. 5491 Cod proc.penală rap. la art. 112 alin. 1 lit. f Cod penal dispune confiscarea armei neletale, pistol tip revolver, marca GAMO, calibru 4,5 mm, cu seria 04-5C-016861-97, cu aer comprimat, a două butelii CO2 pentru arme cu aer comprimat şi a unei cutii metalice cu alice 4,5 mm, având capac roşu, inscriţionată UMAREX, obiecte aflate la Camera de Corpuri Delicte din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, conform dovezii seria CT-279604 din data de 27.01.2016. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.04.2016“.

 
Decizia nu este definitivă.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe data de 23 ianuarie, pe rolul Secţiei Penale a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 1616/212/2018, având ca obiect „confiscare specială (art. 315, lit. c NCPP)“. În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa are calitatea de petent. Asta în timp ce Radu Ştefan Mazăre şi Gabriel Marius Stan - fost viceprimar al municipiului - sunt intimaţi.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, conform unor surse judiciare, procurorii solicită confiscarea unui pistol cu gaze (defect) găsit de către DNA în timpul unei percheziţii efectuate în casa lui Radu Mazăre. Fostul primar le-ar fi spus procurorilor că are pistolul de la Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al Constanţei, şi că ar fi utilizat arma pentru a face câteva poze. Pistolul a fost ridicat de către poliţişti şi expertizat. Ulterior, s-a stabilit că arma este una cu aer comprimat, defectă. Acum, procurorii, prin procedură specifică, solicită confiscarea armei (care se află la Poliţie) şi, cel mai probabil, aceasta va fi distrusă.
 
În luna martie 2009, ZIUA de Constanţa arăta că primarul de la acea vreme, Radu Mazăre, a debutat în modeling. El a jucat rolul lui James Bond şi a apărut pe scenă înarmat cu un pistol asortat cu vestimentaţia retro.
În prezent, Radu Mazăre se află în Madagascar, unde solicită azil politic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii