Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:10 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maidanez, lăsat fără suflare de un câine de luptă Cruzime faţă de animale! Trei tineri din Constanţa au fost condamnaţi definitiv

ro

19 May, 2018 00:00 994 Marime text
Trei tineri din Constanţa, trimişi în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale, au fost condamnaţi definitiv.
 
Doi dintre inculpaţi s-au ales cu câte opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale. Cei în cauză au fost obligaţi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanta, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Inculpaţilor le-a fost impusă obligaţia de a urma un program de reintegrare social derulat de serviciul de probaţiune. Mai mult, tinerii a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
 
Faţă de cel de-al treilea inculpat (minor) s-a luat măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de trei luni pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale. Pe durata executării măsurii educative neprivative de libertate a supravegherii, inculpatului i-a fost impusă obligaţia să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta.
 
În rechizitoriul magistraţilor se arată că „organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizate de către un martor ocular, cu privire la faptul că în aceeaşi localitate, trei persoane de sex bărbătesc au lovit un câine fără stăpân cu o lopată şi au asmuţit un alt câine de luptă asupra sa, până ce acesta nu a mai mişcat, iar ulterior l-au introdus într-un sac şi apoi în portbagajul unui autoturism, părăsind locul faptei. Procurorii mai arată că animalul fără stăpân a fost lovit în repetate rânduri cu o lopată, iar câinele de luptă, fără botniţă, ţinut în lesă, la comanda unuia dintre inculpaţi, a atacat şi muşcat de gât câinele fără stăpân.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii