Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cruzime fără margini! Tânăr de 18 ani, reținut pentru că a ucis cu cruzime un câine și a schingiuit un altul

ro

19 Jan, 2023 10:47 1689 Marime text
foto: Poliția Română
După ce pe 6 ianuarie 2023, polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava au reținut un tânăr de 21 ani pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”, în cursul zilei de miercuri, 18 ianuarie, polițișii au reținut un alt tânăr de aproape 18 anidin Vatra Moldoviței care a ucis prin cruzimi și a rănit doi câini în cursul anului precedent.

Totul a pornit în data de 11 februarie 2022, când polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul Pentru Protecția Animalelor au fost sesizati prin plângere de către reprezentanta unei asociații pentru protecția animalelor despre faptul că un tânăr de 17 ani și 11 luni, domiciliat în satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, jud. Suceava, a ucis prin cruzimi  un câine, faptă săvârșită pe raza comunei Horodniceni, județul Suceava. Cu ocazia cercetării locului faptei,  o locuință din localitatea Horodniceni,  a fost găsit și un alt câine din rasă comună, ce prezinta mai multe leziuni în zona gâtului și a pieptului, motiv pentru care organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul I.P.J. Suceava–Biroul Pentru Protecția Animalelor au dispus plasarea animalului în adăpost., scrie obiectivdesuceava.ro. 

A fost întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și „rănirea sau schingiuirea animalelor”. Minorul a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a săvârșit faptele cu discernământ.

În urma probatoriului administrat în cauză, pe 18 ianuarie 2023 s-a dispus măsura reținerii inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore.

Inculpatul a fost introdus în Arestul din cadrul I.P.J. Suceava.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii