Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:15 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Câine tăiat cu sabia! Ce au decis magistrații. Dosar important pentru justiția din România

ro

01 Jan, 2018 16:55 1040 Marime text
Curtea de Apel Constanța a amânat, pentru săptămâna viitoare, decizia finală în cazul unui bărbat care a fost condamnat în primă instanță la şase luni de închisoare, cu executare, pentru că, în 2014, a ucis un câine, pe care l-a tăiat cu sabia.
 
Conform unor surse, este pentru prima dată când într-un astfel de dosar, inculpatul riscă încă din prima instanță să mergă la pușcărie.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, prin rechizitoriul nr. 2566/P/2014 din data de 30 ianuarie 2017, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. 1 lit. e din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Tulcea, instanţă care, zilele trecute, având în vedere decesul câinelui, a schimbat încadrarea juridică din „rănirea sau schingiuirea animalelor“ în „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept“. Drept urmare, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de şase luni de închisoare, cu executare. În continuare, instanţa a admis în parte acţiunea civilă şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de peste 5.000 de lei, cu titlu de daune morale şi materiale.
 
„Dispune confiscarea specială a sabiei artizanale ridicată de la inculpat şi depusă la Camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Tulcea. Obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. În temeiul art. 276, alin. 2 Cod proc. pen, obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, către partea civilă, cu titlu de cheltuieli judiciare“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Atât inculpatul, care a recunoscut faptele imputate de procurori, cât şi partea civilă au atacat decizia Judecătoriei Tulcea la Curtea de Apel Constanţa. Pronunțarea va avea loc săptămâna viitoare.
 
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii