Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul președinte al Judecătoriei Constanța vrea la instanțele militare. Răspunsul CSM (DOCUMENT)

ro

21 Jan, 2022 00:00 2418 Marime text

 
  • Solicitarea sa a fost analizată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, dar a fost respinsă, cu opt voturi contra transferului și două nule.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru judecători în care au analizate cererile de transfer la instanțele militare formulate de magistrați.
 
Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat în legătură cu cererile de transfer la instanțele militare formulate de mai mulți magistrați din țară, printre care se numără și judecătorul Cătălin Jigău, fost președinte al Judecătoriei Constanța.
 
În prezent, acesta este judecător al Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța și a solicitat să i se aprobe transferul la una dintre cele trei instanțe militare enumerate după cum urmează: Curtea Militară de Apel București, Tribunalul Militar București sau Tribunalul Militar Iași.
 
Solicitarea sa a fost analizată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, dar a fost respinsă, cu opt voturi contra transferului și două nule.
 
Informațiile au fost făcute publice de CSM, care a pus la dispoziția publicului tabelul privind soluționarea cererilor de transfer.
 
Președinte de instanță până în iulie 2021
 
Magistratul Cătălin Jigău a fost președintele Judecătoriei Constanța în urma numirii sale pe funcție de către Secția pentru judecători a CSM prin HCSM 767/2018.
 
Mandatul său a fost de trei ani și s-a încheiat la data de 15 iulie 2021, ulterior judecătorul continuându-și activitatea în cadrul Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța.
 
Și în anul 2019 magistratul Cătălin Jigău a formulat o cerere de transfer pentru Curtea Militară de Apel București, însă solicitarea nu a fost aprobată la momentul respectiv.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru judecători în care au analizate cererile de transfer la instanțele militare formulate de magistrați.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce judecător din Constanţa pleacă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii