Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revocarea din funcție nu este oportună Magistratul Cătălin Jigău rămâne președintele Judecătoriei Constanța

ro

28 Nov, 2019 00:00 2241 Marime text
Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în ultima ședință ca magistratul Cătălin Jigău să rămână președintele Judecătoriei Constanța, apreciind că nu este oportună revocarea sa din funcție.
Hotărârea aceasta a venit pe fondul aprobării Raportului Inspecției Judiciare întocmit în urma verificărilor efectuate la instanța constănțeană cu privire la aptitudinile manageriale ale conducerii. Decizia privind menținerea pe funcție a actualului președinte a fost luată cu o majoritate de șase voturi, în timp ce trei membri CSM au optat pentru revocarea sa din funcție și un vot a fost nul.
 
În cadrul aceleiași ședințe s-a hotărât și finalizarea procedurilor de ocupare a funcțiilor de conducere din cadrul instanței prin numirea președintelui Secției penale.
 
Totodată, Secția pentru judecători a decis reevaluarea activității manageriale a președintelui, vicepreședintelui și a modului de exercitare a atribuțiilor de către colegiul de conducere a Judecătoriei Constanța, după șase luni de la data aprobării raportului actual al Inspecției Judiciare.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, Raportul Inspecției Judiciare nr. 19-1477/2019 privește „verificarea modului de exercitare a atribuțiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul și comunicarea, asumarea responsabilităților și aptitudinile manageriale ale președintelui instanței, vicepreședintelui, președinților de secții, precum și a modului de exercitare a atribuțiilor de către colegiul de conducere cu referire la Judecătoria Constanța“. Raportul a fost aprobat de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii cu unanimitate de voturi.
 
Citește și:
 
Judecătoria Constanţa, sub „lupa“ Consiliului Superior al Magistraturii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii