Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații au votat! Cum s-au împărțit voturile pentru CSM! (DOCUMENT)

ro

04 Jul, 2022 00:00 1461 Marime text
  • Comitetul electoral permanent a fost format din magistrații Simona Camelia Marcu, președintele Comitetului, Nicolae Andrei Solomon, vicepreședinte, dar și Nicoleta  Margareta Țînț, membru supleant în locul magistratului Lia Savonea, aflată în concediul legal de odihnă.
  • În Secțiunea Document puteți consulta informarea completă făcută publică de către Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele cu voturile obținute de candidații pentru forumul suprem al magistraților din țară.
 
Comitetul electoral permanent a fost format din magistrații Simona Camelia Marcu, președintele Comitetului, Nicolae Andrei Solomon, vicepreședinte, dar și Nicoleta  Margareta Țînț, membru supleant în locul magistratului Lia Savonea, aflată în concediul legal de odihnă.
 
Comitetul a analizat repartizarea voturilor pentru candidații CSM, în urma adunărilor generale desfășurate la instanțele și parchetele din țară.
 
Se arată în documentul oficial că, în ce privește Înalta Curte de Casație și Justiție, au fost 103 votanți prezenți și un singur buletin de vot nul.
 
Primii doi clasați au fost magistrații Daniel Grădinaru și Denisa Angelica Stănișor, cu câte 63 de voturi, în timp ce magistratul Gabriela Elena Bogasiu a obținut 50 de voturi, iar magistratul Ioana Bogdan – 28 de voturi.
 
Peste 1.100 de votanți prezenți la vot pentru tribunale
 
Pentru curțile de apel s-au prezentat 783 de votanți, 19 buletin de vot fiind nule. Judecătorul Gheorghe Liviu Odagiu a obținut 438 de voturi.
 
În continuare, candidații magistrați au obținut următoarele rezultate: Elena Raluca Costache – 404 voturi, Ramona Grațiela Milu – 361 de voturi, Adrian Glugă – 346 de voturi, Cosmin Răzvan Mihăilă, 336 de voturi, Andreea Ciucă – 278 de voturi, iar Adina Daria Lupea – 129 de voturi.
 
Pentru tribunale, au fost prezenți 1133 de votanți, 37 de bulentine de vot fiind nule.
 
Magistratul Mihaela Laura Radu a obținut 606 voturi, în timp ce următorul clasat a fost judecătorul Mihai Ștefan Ghica – 393 de voturi.
 
Ceilalți candidați au obținut următoarele rezultate: Narcis Erculescu – 386 de voturi, Narcis Violin Stoica – 289 de voturi, Gabriel Mustață – 257 de voturi, Ciprian Tița, 124 de voturi, Daniel Fănel Stancu – 87 de voturi, iar Viorel Ionel Pușcașu – 50 de voturi.
 
În ce privește judecătoriile, au fost 1815 de votanți prezenți au fost anulate 32 de buletine de vot. Pe primul loc s-a situat magistratul Claudiu Marian Drăgușin, cu 1.254 de voturi, urmat de Vasile Alin Ene, cu 923 de voturi, Roxana Dan, cu 842 de voturi, Natalia Monica Laura Gherman, cu 334 de voturi și Ancuța Blanariu, cu 214 voturi.
 
În continuare, pentru procurori, s-au înregistrat următoarele rezultate: la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Turul II s-au prezentat 373 de votanți, cu nouă buletine de vot anulate, față de 395 de votanți prezenți, cu 6 buletine anulate, în Turul I.
 
La Turul II, procurorul Daniel Constantin Horodniceanu a obținut 190 de voturi, iar magistratul Alina Albu 174 de voturi, față de Turul I, când Alina Albu a obținut 156 de voturi, Daniel Horodniceanu 128 de voturi, iar Maria Magdalena Militaru – 105 voturi.
 
La parchetele de pe lângă curțile de apel au fost 184 de votanți prezenți, 10 buletine de vot fiind anulate, iar magistratul Emilia Ion obținând 174 de voturi.
 
La parchetele de pe lângă tribunale au fost 424 de votanți prezenți, cu trei buletine anulate. Voturile au fost împărțile astfel între magistrați: Bogdan Silviu Stancu – 263 de voturi, Claudiu Constantin Sandu – 204 voturi, Sorin Emil Flonta – 200 de voturi, Liviu Alexandru Lascu – 139 de voturi, iar Nicolae Pîrcălăbescu – 36 de voturi.
 
Nu în ultimul rând, la parchetele de pe lângă judecătorii au fost prezenți 920 de votanți și opt buletine de vot au fost anulate, clasamentul fiind următorul: magistratul Marioara Cătălina Sîntion – 392 de voturi, magistratul Sorin Marian Lia – 357 de voturi, iar magistratul Nicolae Niculicea – 163 de voturi.
 
În Secțiunea Document puteți consulta informarea completă făcută publică de către Consiliul Superior al Magistraturii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Alegeri pentru CSM
Procurorul general adjunct al României, pe locul al treilea în opțiunile colegilor. Unde s-a clasat candidatul din Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii