Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locul I pe listele de candidați la Consiliul Local Constanța Maria Teodora Obreja, de la Protecția Consumatorilor, la judecată cu ANI

ro

05 Jun, 2021 00:00 2225 Marime text
  • Mai precis, conform Agenţiei Naţionale de Integritate, Maria Teodora Obreja s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât, a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.

Maria Teodora Obreja, funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor - Regiunea Sud-Est Galați - Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a chemat în instanță Agenţia Naţională de Integritate!

Dosarul (235/36/2021) se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.

Maria Teodora Obreja contestă un raport ANI, document prin intermediul căreia instituția a anunțat că angajata Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.

Mai precis, conform Agenţiei Naţionale de Integritate, Maria Teodora Obreja s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât, a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.

„Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ“, potrivit ANI.

Amintim că Maria Teodora Obreja deschidea lista candidaților pentru Consiliul Local Constanța, din partea PPUSL, partid cu care Horia Constantinescu a candidat la Primăria Constanța, la alegerile locale de anul trecut.
Sursa foto: Maria Teodora Obreja - Facebook.ro


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Polițist din Mangalia, la judecată cu Agenția Națională de Integritate. S-a luat o primă decizie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii