Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Tit Brăiloiu, parte vătămată Executorul judecătoresc Silviu Oană, trimis în judecată, alături de alte două persoane

ro

14 Sep, 2023 14:32 2286 Marime text
 
 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Silviu Oană, executor judecătoresc, sub acuzația de abuz în serviciu. 

Potrivit procurorului general adjunct al PCA Constanța, magistratul Mihaela Mergeane, purtătorul de cuvânt al unității de parchet, acesta și-ar fi îndeplinit în mod necorespunzător atribuțiile, în sensul că, la data de 29.09.2021, a constatat suspendarea executării silite într-un dosar de executare silită și nu ar fi anunțat terții popriți, respectiv persoana vătămată din dosarul trimis în instanță.
 
În același dosar, a fost trimis în judecată și Dănuț Manoilă, expert tehnic judiciar, sub acuzația de mărturie mincinoasă, conform sursei citate, constând în aceea că, în calitate de expert desemnat în dosarul de executare silită, ar fi întocmit un raport de expertiză al unui imobil situat în Eforie Nord, raport prin care imobilul ar fi fost subevaluat.
 
De asemenea, a fost trimisă în judecată și Cristina Ilie sub acuzația de uz de fals, conform sursei citate, constând în aceea că, în cadrul unui dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Buftea ar fi depus o serie de înscrisuri false (fotografii), care nu ar fi reflectat realitatea.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 550/36/2023, înregistrat pe rolul Secției penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanța, și are are ca obiect „abuzul în serviciu (art.297 NCP)“.

 


Părțile dosarului sunt, conform portalului instanțelor de judecată, Oană Silviu (inculpat), Manoilă Dănuţ (inculpat) și Ilie Cristina (inculpat).

Asta în timp ce Liviu Tit Brăiloiu (fost senator și prefect PSD) are calitatea de intimat / parte vătămată.  
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Mai adăugăm că am încercat să obținem un punct de vedere cu privire la acest dosar de la Silviu Oană, executor judecătoresc, însă acesta nu a dorit să facă nicio declarație.

De asemenea, nici Liviu Tit Brăiloiu nu a dorit să facă declarații oficiale cu privire la dosar.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

#alegeriparlamentare2020
Tit Liviu Brăiloiu, senator PSD - “Aniversăm ziua când Dobrogea a revenit în chip firesc la teritoriul național. Este o sărbătoare a inimilor unite, apropiate, solidare”


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii