Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Brăiloiu, parte vătămată Dosarul executorului judecătoresc Silviu Oană, trimis în judecată alături de alte două persoane, strămutat de la Constanța la Bucureşti

ro

07 Nov, 2023 17:00 1277 Marime text
 
 
  • La data de 25 octombrie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admite cererea formulată de petenta Ilie Cristina privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr.550/36/2023/a1 al Curţii de Apel Constanţa – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie şi a dispus strămutarea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Dosarul în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Silviu Oană, executor judecătoresc, sub acuzația de abuz în serviciu, va fi soluționat de Curtea de Apel București.
 
Curtea de Apel Constanța - instanță pe rolul căreia fusese înregistrat inițial dosarul - a dispus scoaterea de pe rol a cauzei şi trimiterea la Curtea de Apel Bucureşti, ca efect al strămutării cauzei.
 
La momentul înregistrării cauzei pe rolul Curții de Apel Constanța, procurorul general adjunct al PCA Constanța, magistratul Mihaela Mergeane, purtătorul de cuvânt al unității de parchet, ne-a declarat că executorul și-ar fi îndeplinit în mod necorespunzător atribuțiile, în sensul că, la data de 29.09.2021, a constatat suspendarea executării silite într-un dosar de executare silită și nu ar fi anunțat terții popriți, respectiv persoana vătămată din dosarul trimis în instanță.
 
În același dosar, a fost trimis în judecată și Dănuț Manoilă, expert tehnic judiciar, sub acuzația de mărturie mincinoasă, conform sursei citate, constând în aceea că, în calitate de expert desemnat în dosarul de executare silită, ar fi întocmit un raport de expertiză al unui imobil situat în Eforie Nord, raport prin care imobilul ar fi fost subevaluat.
 
De asemenea, a fost trimisă în judecată și Cristina Ilie sub acuzația de uz de fals, conform sursei citate, constând în aceea că, în cadrul unui dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Buftea ar fi depus o serie de înscrisuri false (fotografii), care nu ar fi reflectat realitatea.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 550/36/2023, înregistrat pe rolul Secției penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanța, la data de 13 septembrie 2023, și are are ca obiect „abuzul în serviciu (art.297 NCP)“.
 
Părțile dosarului sunt, conform portalului instanțelor de judecată, Oană Silviu (inculpat), Manoilă Dănuţ (inculpat) și Ilie Cristina (inculpat).
 
Asta în timp ce Liviu Tit Brăiloiu (fost senator și prefect PSD) are calitatea de intimat / parte vătămată / parte civilă.   
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Liviu Tit Brăiloiu, parte vătămată
Executorul judecătoresc Silviu Oană, trimis în judecată, alături de alte două persoane

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii