Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:38 26 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litigiul SRI – Consiliul Local Constanța, în atenția Curții de Apel

ro

03 Nov, 2020 00:00 1015 Marime text
  • Este vorba despre dosarul civil cu numărul 32516/212/2013*.
  • În acest dosar, reprezentanţii SRI au dat în judecată municipalitatea, dar şi pe Mirela Valentina Țugulea.
  • Inițial, Judecătoria Constanța a admis acțiunea SRI, dar Tribunalul a admis apelul municipalității, iar acum ultimul cuvânt revine Curții de Apel Constanța.

Magistrații Curții de Apel Constanța vor deschide mâine doarul în care Serviciul Român de Informații acuză hotărâri nelegale adoptate de Consiliul Local Constanța în legătură cu un teren din stațiunea Mamaia.

Concret, este vorba despre dosarul cu numărul 32516/212/2013*, în care reprezentanţii SRI au dat în judecată municipalitatea, dar şi pe Mirela Valentina Țugulea.

Avocații Serviciului au cerut constatarea nulităţii contractului de schimb imobiliar încheiat la data de 23.01.2001 între aceasta şi Municipiul Constanţa prin Primar. În esenţă, contractul viza un teren de 324 mp, situat în Mamaia.
 

„Hotărâre nelegală“

SRI a susţinut că respectivul contract între cele două părţi ar fi fost încheiat în baza HCL 563/2000, act care, în opinia SRI, era „o hotărâre nelegală“, dat fiind că Serviciul este administratorul complexului Neptun, împreună cu terenul aferent, din staţiunea Mamaia.

Suprafaţa de peste 300 mp ar fi fost, spuneau cei de la SRI, aferentă aceluiaşi teren administrat de aceştia. Astfel, reprezentanţii Serviciului le-au cerut judecătorilor să anuleze această hotărâre a Consiliului Local Constanţa, respectiv HCL 563/2000.

Cu alte cuvinte, reprezentanții SRI susțin că terenul în suprafață de 324 mp din Mamaia le-ar fi aparținut lor, în fapt, așa încât CLC nu ar fi trebuit să adopte hotărârea ce a dus la contractul de schimb imobiliar în urma căruia suprafața i-a revenit Mirelei Valentina Țugulea.

După ce procesul a fost judecat deja de două instanțe, iar dreptatea a fost împărțită, pe rând, între SRI și, respectiv, Consiliul Local Constanța și Municipiului Constanța prin Primar, judecătorii Curții de Apel sunt acum cei care vor pronunța decizia definitivă în cauză.

Inițial, Judecătoria Constanța a admis acțiunea SRI, dar Tribunalul a admis apelul municipalității și, astfel, a schimbat sentința Judecătoriei.

Astfel, ultimul cuvânt revine Curții de Apel Constanța, unde dosarul va fi deschis mâine, 4 noiembrie 2020, de la ora 12.00.


Citește și:

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) răspunde la întrebările ZIUA de Constanța! Despre implicarea serviciului în alegerile locale
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii