Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kilograme de aur, ridicate în urma percheziției! Polițist din Constanța, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție

ro

12 May, 2022 00:00 14003 Marime text
  • Este vorba despre dosarul 3240/118/2022, înregistrat la data de 10 mai 2022 pe rolul Secției penale a Tribunalului Consatanța.
  • Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre finalizarea anchetei ce viza dispariția mai multor cantități de aur ridicate de la casa de amanet deținută de Virgil Dulea, în urma perchezițiilor din septembrie 2007.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Final de anchetă într-un dosar instrumentat de procurori de mai bine de zece ani!
 
Procurorii anticorupție din Capitală au dispus trimiterea în judecată a unui polițist din Constanța, pe care îl acuză, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, de fapte de corupție.
 
Este vorba despre dosarul 3240/118/2022, înregistrat la data de 10 mai 2022 pe rolul Secției penale a Tribunalului Consatanța.
 
În această cauză, Marius Paul Constantinescu, la data faptelor cercetate polițist al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, are calitatea de inculpat, în timp ce omul de afaceri din Constanța Virgil Dulea este parte civilă.
 
Conform sursei citate, obiectul dosarului este reprezentat de „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art 13 din lg. 78/2000 rap la art 248 si art 246 CP“.
 
Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre finalizarea anchetei ce viza dispariția mai multor cantități de aur ridicate de la casa de amanet deținută de Virgil Dulea, în urma perchezițiilor din septembrie 2007.
 
Percheziții din 2007
 
Amintim aici că,  la sfârşitul lunii septembrie 2007, casa de amanet Garant a lui Virgil Dulea a fost percheziţionată cu ajutorul mascaţilor, oamenii legii ridicând cu acel prilej aproape 60.000 de euro, peste 700.000 de lei şi aproximativ 77.000 de dolari, potrivit surselor de la acel moment.
 
Totodată, în jur de o sută de kilograme de metal preţios, aparţinând strict lui Virgil Dulea, dar şi alte aproape 40 de kilograme aparţinând societăţilor pe care acesta le administra la momentul acela au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.
 
În luna aprilie 2019, omul de afaceri Virgil Dulea a fost achitat definitiv de acuzațiile privind evaziune fiscală și spălarea banilor aduse de procurori, decizia fiind luată de Curtea de Apel Constanța.
 
În ce privește trimiterea în judecată a polițistului din Constanța, precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Acum, urmează ca dosarul să fie reaprtizat aleatoriu completului de judecată, pentru a se stabili și data primei înfățișări în proces.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Omul de afaceri constănţean Virgil Dulea a fost achitat definitiv
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii