Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța! Arestare pentru acuzația de reținere și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor

ro

27 May, 2024 15:03 906 Marime text
 
 
 
  • Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
 
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au propus, la finele săptămânii trecute, unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.05.2024, până la data de 22.06.2024 inclusiv, a unui inculpat, cercetat pentru presupusa săvârşire a a patru infracțiuni de reținerea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa Legii nr. 241/2005, prev. de art. 61 din Legea nr. 241/2005.
 

În concret, în cauză s-a reţinut, potrivit procurorilor, „că inculpatul A.S., în calitate de administrator în fapt la patru societăţi comerciale şi de împuternicit al acestora, în perioada martie 2022 - noiembrie 2023 a reţinut şi nu a plătit către bugetul general de stat, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de Legea nr. 241/2005, impozit pe veniturile din salarii, C.A.S. şi C.A.S.S., producând un prejudiciu total de aproximativ 415849 de lei“.
 
„Inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, el fiind condamnat anterior la pedepse privative de libertate, pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
            La data de 24.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.05.2024, până la data de 22.06.2024 inclusiv, față de inculpatul A.S.
 
            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“, se mai arată într-un comunicat oficial al procurorilor.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

 
Potrivit unor surse, cel în cauză ar fi Stelian Alexe.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Opt percheziții în județul Constanța în cinci dosare penale privind infracțiuni economice (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii