Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii nu se pot decide! Dosarul primarului Valentin Vrabie, repus pe rol și amânat pentru septembrie 2023.

ro

17 Aug, 2023 11:58 2054 Marime text
 
 
  • Potrivit surselor noastre, dosarul se află în atenția completului format din magistrații Ileana Anastasiu și Marius Cristian Epure.
  • Azi, 17 august 2023, instanța a repus cauza pe rol pentru rejudecarea apelului în complet de divergenţă și a fost fixat termen la 14 septembrie 2023.
    Completul de divergenţă este format din completul iniţial investit cu soluționarea dosarului – care atunci când nu ajung la o decizie comună – apelează la un al treilea coleg judecător.
 
  Judedcătorii Curții de Apel Constanța erau așteptați să se pronunțe astăzi, 17 august 2023, în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost condamnat în primă instanță la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a repus cauza pe rol pentru rejudecarea apelului în complet de divergenţă și a fost fixat termen la 14 septembrie 2023.
 
Completul de divergenţă este format din completul iniţial investit cu soluționarea dosarului – care atunci când nu ajung la o decizie comună – apelează la un al treilea coleg judecător.
 
Potrivit surselor noastre, dosarul se află în atenția completului format din magistrații Ileana Anastasiu și Marius Cristian Epure.
 
Rămâne de văzut care va fi al treilea magistrat ce va face parte din complet.
 
Amintim că prin Hotărârea nr. 1164/2022 din 28.06.2022, Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
 
Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost contestată de Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Oricare va fi decizia de acum a Curții de Apel Constanța, ea va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Scațiu” și „Colibri”, martori cu identitate protejată
Pronunțare în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță! Cerere respinsă. Termen nou în apel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii