Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din dosarul lui Strutinsky nu au ajuns la un numitor comun. În complet va intra un al treilea magistrat

ro

04 Jun, 2020 14:10 2296 Marime text
  • Instanța a hotărât să repună cauza pe rol „în vederea reluarii dezbaterilor în complet de divergență“.

În urmă cu doar câteva momente, judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța, au luat o decizie în dosarul în care afaceristul Sorin Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare.

Instanța a hotărât să repună cauza pe rol „în vederea reluarii dezbaterilor în complet de divergență“.

Mai precis, pe înțelesul tuturor, judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța, investiți cu soluționarea cauzei nu au ajuns la un numitor comun, context în care în complet va intra un al treilea magistrat. Acesta va înclina decisiv balanța pentru luarea unei decizii definitive.

De precizat că divergența poate viza o soluție de achitare/condamnare, încadrare pedeapsă, confiscare ori modalitate de executare a pedepsei.

În actul de acuzare, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
Anchetatorii au mai arătat că „în schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii