Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:05 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au luat o nouă decizie în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

ro

24 Sep, 2021 00:00 3223 Marime text
 
  • În dosar au fost acordate 21 de termene de judecată.
 
  • Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 02 februarie 2020, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au luat o nouă deciziei în dosarul în care decis ca Daniel S., de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, tot din Mangalia.
 
Magistrații au decis ca inculpatul să rămână în stare de arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oficial
 

Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat (...), urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 19.11.2021. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore. Pronunţată în şedinţă publică.

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
 
Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.
 
În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta. Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.
 

Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică, ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.
 
Andrei a decedat pe data de 12 martie.
 
Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 02 februarie 2020, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnări pe viață, la Constanța, după crima care a șocat Tulcea! Dosarul nu se va rejudeca
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii