Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au confiscat două lopeți! Mai multe persoane s-au încăierat la un beach-bar din Constanța. Faptele s-au prescris

ro

01 May, 2023 12:24 1155 Marime textProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a șapte persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de încăierare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, ca stare de fapt că, în dimineața zilei de 11 august 2019, în timp ce se afla în incinta beach-barului Q`BO Beach de pe plaja 3 Papuci au fost implicați într-o încăierare între mai multe persoane.
 
Studiind actele dosarului, instanţa constată că presupusele infracţiuni încăierare au fost comise în data de 11.08.2019.
 
Astfel, în privinţa infracţiunilor deduse judecăţii, este aplicabil termenul general de prescripţie prevăzut de art. 154 alin. 1 lit. e cod penal, ce curge de la data săvârşirii faptelor (11.08.2019) şi care s-a împlinit la data de 11.08.2022.
 
Având în vedere că prin Decretul nr. 195/16.03.2020 cursul prescripţiei a fost suspendat pentru o perioadă de 60 de zile, rezultă că termenul general de prescripţie s-a împlinit la data de 11.10.2022, acest decret fiind asimilat unei împrejurări de neprevăzut ori de neînlăturat conform art. 156 alin. 1 C.pen..
 
Pentru aceste motive, Judecătoria Constanța a dispus încetarea procesului penal cu privire la inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de încăierare – a intervenit prescripţia.
 
Instanța a admis în parte acțiunile civile promovate de personele vătămate B.A.E., B.I. și G.A. și a dispus obligarea în solidar a inculpaților I.V, J.I, C.C, C.L. la plata sumei de 8000 de lei cu titlu de daune morale către B.A.E., 5000 de lei cu titlu de daune morale către B.I. și 5000 de lei cu titlu de daune morale către G.A.
 
Mai mult, judecătoria a dispus confiscarea a două lopeți depuse la camera de corpuri delicte.  
 
Decizia judecătoriei nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Foto cu rol listrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Video
Medic de familie din Constanța, și un tânăr, condamnați pentru ucidere din culpă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii