Judecătorii au amânat analizarea acordului de recunoaștere a vinovăției desprins din Dosarul vaccinărilor false din Mangalia
Judecătorii au amânat analizarea acordului de recunoaștere a vinovăției desprins din Dosarul vaccinărilor
26 Nov, 2022 16:17
ZIUA de Constanta
1521
Marime text
- Prin acord s-a propus o pedeapsă de doi ani, zece luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
Este vorba despre dosarul care îl vizează pe B.F., suspect față de care Tribunalul a dispus recent revocarea controlului judiciar.
Amintim, procurorii DNA au transmis Tribunalului Constanța acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de suspect cu anchetatorii.
Prin acord s-a propus o pedeapsă de doi ani, zece luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
Potrivit prevederilor Codului de procedură penală în legătură cu acordul de recunoaștere a vinovăției, în prezența avocaților, suspectul adeclarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora.
Așa cum precizam în edițiile anterioare, surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că cele două acorduri sunt disjunse din dosarul „mamă“ privind vaccinările false din Mangalia.
Aceleași surse au explicat că acuzațiile pe care procurorii le aduc sunt de complicitate la trafic de influență, aderare sau constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență, instigare la fals informatic.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Tribunalul Constanța va analiza acordul de recunoaștere a vinovăției pe data de 11 ianuarie 2022.
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța ea va putea fi atacată la Curtea de Apel.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Vaccinări false, la Constanța!
„Pacienți“ și o asistentă medicală, condamnați
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii