Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător nou pentru Mazăre!

ro

27 Jan, 2022 00:00 2309 Marime text
 
  • Radu Mazăre nu este primul fost lider al Constanţei care se află în atenția judecătorului Teodor Viorel Gheorghe.
  • În 2014, magistratul a analizat cererea Ministerului Justiţiei de extrădare a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, coleg de partid cu Mazăre şi cunoscut drept apropiat al acestuia.
 
Dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, și Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, au fost deferiți justiției de procurorii DNA Constanța va fi judecat de magistratul Teodor Viorel Gheorghe, fostul președinte al Tribunalului Constanța!
 
Teodor Viorel Gheorghe a fost desemnat aleatoriu, potrivit procedurii, să soluționeze prezenta cauză penală după ce judecătorii Lucian Lică și Monica Laura Tănase, ambii din din cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, au formulat câte o cerere de abținere, solicitările fiindu-le admise.     
 
Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 18 februarie 2022.
 
Dosarul a fost instrumenat de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
În dosar, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Consiliul Local Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că „în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local“.
 
„De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta șefului DNA Constanța.
 
Așa cum arătam și mai sus, Radu Mazăre nu este primul fost lider al Constanţei care se află în atenția judecătorului Teodor Viorel Gheorghe.
 
Mai precis, în 2014, magistratul a analizat cererea Ministerului Justiţiei de extrădare a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, coleg de partid cu Mazăre şi cunoscut drept apropiat al acestuia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
După trimiterea în judecată, Decebal Făgădău a demisionat din PSD
Curtea de Apel a constatat nulitatea rechizitoriului din dosarul Mazăre – Făgădău

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii