Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător din Constanța, suspendat din funcție pentru șase luni! Ce spune Inspecția Judiciară

ro

08 Sep, 2023 17:00 2895 Marime text
  • Inspecția Judiciară a anunțat că soluția pronunțată de Consiliul Superior al Magistraturii este definitivă prin nerecurare.
  • Judecătorul Răzvan Davidencu, de la Secția Civilă a Judecătoriei Constanța, a fost suspendat din funcție de CSM.
Judecătorul Răzvan Davidencu, din cadrul Secției Civile a Judecătoriei Constanța, a fost sancționat de Consiliul Superior al Magistraturii cu suspendarea din funcție, pentru o perioadă de șase luni.
 
Inspecția Judiciară a anunțat că soluția Secției pentru Judecători în materie disciplinară a CSM este definitivă prin nerecurare.
 
Potrivit sursei citate, la data de 25 noiembrie 2022, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de magistratul Răzvan Davidencu, judecător în cadrul Judecătoriei Constanța.
 
Acțiunea disciplinară a fost exercitată „pentru nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, neredactarea hotărârilor judecătorești din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. r) din Legea 303/2004 și exercitarea funcției cu gravă neglijență, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) din Legea 303/2004“.
 
„Inspectorii judiciari au retinut că la data finalizării cercetării disciplinare, respectiv 17.11.2022 magistratul figura cu 336 hotărâri neredactate în termen legal, din care 26 hotărâri pronunțate în anul 2021, cele mai vechi din 27.08.2021 (2 dosare)“, au arătat reprezentanții Inspecției Judiciare.
 
Totodată, IJ a mai arătat că „de asemenea, judecătorul nu a respectat dispozițiile legale privind pronunțarea în termen legal a hotărârilor judecătorești, stabilirea primului termen de judecată și dispunerea de măsuri în cadrul procedurii prealabile“.
 
Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care a pronunțat următoarea soluție: „admite în parte acţiunea disciplinară. Aplică sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcție pentru o perioadă de 6 luni», pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. r) teza I și art.99 lit.h) teza I din din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor“.
 
Pe de altă parte, CSM „respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtului Davidencu Răzvan Vladimir -judecător în cadrul Judecătoriei Constanța pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute deart.99 lit. t) teza a II a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată“.
 
Soluția CSM este definitivă prin nerecurare, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Inspecția Judiciară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia, scoasă la concurs! Ce posturi de conducere sunt disponibile la instanțele din Dobrogea (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii