Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O primă victorie pentru judecătorul constănţean Răzvan Vladimir Davidencu, exclus din magistratură

ro

17 Jan, 2017 10:09 2697 Marime text
O primă victorie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României pentru judecătorul constănţean Răzvan Vladimir Davidencu, exclus din magistratură. 

Ieri, instanţa a admis în principiu recursul declarat de Răzvan Vladimir Davidencu împotriva hotărârii nr. 10/J din 25 mai 2016, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară.

„Fixează termen de judecată a recursului la data de 13 februarie 2017, cu citarea recurentului Davidencu Răzvan Vladimir şi a intimatei Inspecţia Judiciară“, se mai arată în minută.

Amintim că aproape de finele lunii mai 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat admiterea acţiunii disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui judecătorului Răzvan Vladimir Davidencu.

Secţia i-a aplicat magistratului judecător sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură“ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. h), f), k) şi m) din acelaşi act normativ: „Nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”, „absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat, sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului” şi  „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii