Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul președinte al Secției civile a Judecătoriei Constanța, exclus din magistratură. Din nou

ro

15 Nov, 2019 00:00 2848 Marime text
Judecătorul Răzvan Vladimir Davidencu, fost președinte al Secției Civile a Judecătoriei Constanța începând cu anul 2010, a fost exclus din magistratură. Decizia a fost luată de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii și nu este definitivă, întrucât poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Motivul pentru care judecătorul a fost exclus din magistratură este reprezentat de art. 99 lit. r) din Legea nr. 303/2004, respectiv „lipsa totală a motivării hotărârilor judecătorești“.
 
De altfel, este de precizat că aceeași Secție pentru judecători în materie disciplinară a CSM a mai decis și în 2016 excluderea judecătorului constănțean Răzvan Davidencu din magistratură. Totuși, fostul președinte al Secției civile a Judecătoriei Constanța atacase această decizie de excludere la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde acțiunea sa a fost admisă. Drept urmare, Înalta Curte a înlocuit excluderea din magistratură cu sancțiunea de a fi suspendat din funcție judecătorul, pe o perioadă de șase luni.
 
Între timp, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară la adresa aceluiași judecător și a decis, din nou, excluderea din magistratură.
 
Mai este de precizat că magistratul Răzvan Davidencu nu este singurul judecător constănțean pentru care s-a decis excluderea din magistratură. În anul 2010, aceeași secție a CSM a sancționat-o tot cu excluderea și pe judecătoarea Doinea Drăguinea, fost președinte al Tribunalului Constanța.
Acuzațiile aduse judecătoarei erau de exercitare a funcției cu gravă neglijență și de efectuare cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile.
 
Citește și:
 
Greu de exclus din magistratură Judecătorul constănţean Răzvan Davidencu a câştigat procesul. Definitiv
 

Judecator „unicat" la Constanta
Doina Draguinea, exclusa din magistratura

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii