Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:58 20 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii de la Integritate, la judecată cu un fost primar din judeţul Constanţa

ro

18 Jun, 2018 00:00 618 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate l-a chemat în instanţă pe Titu Neague, fostul primar al localităţii Bărăganu.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în dosarul 3585/118/2018, ANI are calitatea de reclamant, iar pârâţii sunt: Titu Neague, fostul primar al localităţii Bărăganu, SC La Titu Frumosu SRL şi UAT comuna Bărăganu, prin Primar.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa şi are ca obiect „anulare act administrativ“. Până la acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Recent, Maria Uzună, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a dispus începerea judecăţii într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanţa, cauză în care Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu, a fost trimisă în judecată alături de soţul său, Titu Neague, fostul primar al localităţii Bărăganu, şi de SC La Titu Frumosu SRL.
 
Conform DNA, Magdalena Neague este acuzată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Titu Neague este bănuit de complicitate la folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals intelectual, în formă continuată.
 
Asta în timp ce societatea comercială La Titu Frumosu SRL este suspectată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Potrivit DNA Constanţa, din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, „în perioada 2015 - 2017, inculpata Neague Magdalena, în calitate de administrator împuternicit al SC La Titu Frumosu SRL, beneficiind de ajutorul inculpatului Neague Titu, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care fie nu le lucrase, fie nu le deţinea în baza unor documente justificative perfect valabile“.
 
„O parte din aceste documente au fost puse la dispoziţie de către primarul comunei Bărăganu, inculpatul Neague Titu. Prin aceste demersuri, inculpata Neague Magdalena a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asigurătoare asupra conturilor deţinute de către inculpaţii Neague Magdalena, SC La Titu Frumosu SRL şi Neague Titu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauză“, conform DNA.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii