Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii de Integritate, nemulţumiţi ANI cere control pe averea lui Alexandru Mazăre. Înalta Curte va lua decizia definitivă

ro

11 Jul, 2017 00:00 2672 Marime text
Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a respins acţiunea promovată de Agenţia Naţională de Integritate prin intermediul căreia a solicitat controlul averii lui Alexandru Mazăre, ex-senator în Parlamentul României şi fratele lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Nemulţumiţi de decizia judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate s-au adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, pe rolul căreia au depus o contestaţie.
 
Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
 
Reamintim că, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Agenţia Naţională de Integritate a comunicat că „obiectul dosarului nr. (…) îl reprezintă acţiunea formulată în contencios administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate pentru anularea actului administrativ reprezentat de 25 aprilie 2016 emisă de Comisia de Cercetare a Averilor, constituită în baza Legii nr. 115/1996 din cadrul Curţii de Apel Constanţa, şi repunerea pe rol a procedurii de control al averii persoanei cercetate Mazăre Alexandru“.
 
„În urma desfăşurării activităţii administrative specifice, Comisia a dispus, în temeiul art. 413, alin. 1, pct. 2 Cod Procedură Civilă, suspendarea controlului până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului penal nr. (…) al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, în temeiul art. 104, alin. 1, lit. c din Legea nr. 115/1996, suspendă acelaşi control şi dispune sesizarea Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către persoana cercetată Mazăre Alexandru a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 din Codul Penal“, conform ANI.
 
„Împotriva acestei soluţii, Agenţia Naţională de Integritate a formulat plângere prealabilă, aceasta fiind respinsă prin Ordonanţa nr. 3/11.11.2016 a Comisiei de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa. Având în vedere această soluţie a Comisiei de Cercetare a Averilor, Agenţia Naţională de Integritate a formulat acţiune în instanţă, în temeiul prevederilor din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, solicitând instanţei anularea Ordonanţei din data de 25 aprilie 2016 şi repunerea cauzei pe rolul Comisiei, în vederea continuării acţiunii de control cu privire la averea persoanei cercetate Mazăre Alexandru“, se mai arată în informarea celor de la Integritate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii