Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:10 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În calitate de ordonator de credite Nicuşor Constantinescu, „pârât“ pentru un prejudiciu adus CJC-ului

ro

31 Oct, 2016 00:00 2799 Marime text
Pe portalul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, recent, un nou dosar în care pârât este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu.
 
Dosarul unic nr. 7191/118/2016 a ajuns în atenţia magistraţilor pe 21 octombrie anul curent, când a fost înregistrat la Secţia Civilă a Tribunalului Constanţa, având ca obiect „acţiune în răspundere delictuală“. „Protagoniştii” dosarului sunt: în calitate de reclamant - Judeţul Constanţa, prin CJC, iar în calitate de pârât - Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef al administraţiei judeţene.

Prejudiciu pentru publicitate 

Demersul actualei conduceri a CJC a fost impus prin măsurile dispuse de angajaţii Curţii de Conturi Constanţa în urma verificării activităţii instituţiei în perioada 2010-2011, pe vremea când ordonator de credite al judeţului era Nicuşor Daniel Constantinescu. Concret, obiectul cererii de chemare în judecată vizează recuperarea unui prejudiciu în valoare de 401.700 de lei.
 
Suma respectivă apare că ar fi fost achitată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru servicii de publicitate în presa locală, fără un angajament legal, cu SC Combat Press SRL.
 
Potrivit auditorilor Curţii de Conturi, în anul 2010 s-au făcut aceste plăţi pentru articole de presă, şi mai puţin pentru publicarea unor convocatoare de şedinţă ale CJC, anunţuri de concursuri, anunţuri de licitaţii publice etc. Mai mult, aceştia susţin că banii au fost daţi în contextul în care nu a existat o comandă, un contract sau un angajament legal în baza căruia să se facă plata. Interesant este faptul că, în anul 2014, unitatea administrativ-teritorială judeţul Constanţa a solicitat în instanţă recuperarea sumei de 401.700 de lei, însă acţiunea a fost respinsă. Ulterior, s-a formulat o cerere de revizuire, care, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost respinsă. Iată că, la mai bine de un an de atunci, acţiunea în instanţă se reia, iar CJC speră să recupereze acea sumă.

Cine este SC Combat Press SRL

Potrivit informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, SC Combat Press SRL a fost înfiinţată în anul 2005, cu sediul social în municipiul Constanţa. Firma apare cu un capital social subscris şi vărsat integral de 2.500 de lei şi are mai mulţi asociaţi: Aurelia Andora Caraiorgu (cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40%), Anamaria Coşoleanu (12%), Maria Iftime (8%) şi Luminiţa Marioara Ţogui (40%). SC Combat Press SRL a desfăşurat „activităţi ale agenţiilor de publicitate“. Vorbim la trecut deoarece, în data de 29 aprilie 2015, conducerea integrală a societăţii a ajuns la Mariana Atanase, în calitate de lichidator judiciar. Acum, firma este în stare de faliment, fiind sub incidenţa Legii 85/2014.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii