Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HG prin care peste 520 de hectare au fost trecute în administrarea Romsilva, atacată la Curtea de Apel Constanța

ro

25 Feb, 2024 12:51 667 Marime text


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost chemați să se pronunțe în legătură cu o hotărâre de Guvern din 2006, prin care 526,20 de hectare din domeniul privat al statului și din administrarea Agenției Domeniilor Statului au fost transmise în fondul forestier proprietatea publică a statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.
 
Este vorba despre HG nr. 1039/09.08.2006, atacată acum în dosarul 99/36/2024 al Curții de Apel Constanța, al cărui obiect este o cerere vizând „anulare act administrativ cu caracter normativ HG nr. 1039/09.08.2006“.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal al Curții de Apel vineri, 23 februarie 2024.
 
Reclamant în cauză este Gheorghe Badea, iar pârât este Guvernul României.
 
Dosarul se află în prezent în etapa prealabilă stabilirii primului termen de judecată.
 
În articolul 2 al HG contestate, se precizează că „terenurile preluate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva potrivit art. 1 se scot din evidența terenurilor cu destinație agricolă, se înregistrează în evidența terenurilor cu destinație forestieră, se înscriu în amenajamentele silvice și se supun regimului silvic“.
 
În acest proces, oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
Complexul Romsilva, construit ca o metaforă ce amintește de statornicia pădurilor seculare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii