Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Complexul Romsilva, construit ca o metaforă ce amintește de statornicia pădurilor seculare

ro

21 Feb, 2024 17:00 1068 Marime text
  • Complexul Romsilva a fost construit de compania bucureșteană Aedificia Carpați SA și partenerii săi pentru acest proiect.
  • Creație unică, menită să deservească scopul multifuncțional al regiei, sediul Romsilva se remarcă prin folosirea structurilor în combinație cu structuri din beton armat, construcție durabilă, amintind, la rândul său, de statornicia pădurilor seculare ce îmbracă de ani de zile Carpații.
Cunoscută la nivel internațional pentru pădurile sale seculare, bogate în verde crud, în urși, capre negre și alte animale ce constituie o diversitate demnă de invidiat, România are Romsilva, Regia Națională a Pădurilor.
 
Tocmai pentru a aminti de statornicia și durabilitatea pădurilor ce îmbracă mândrii Carpați și gătesc țara, Romsilva are un sediu ce se remarcă prin folosirea structurilor în combinație cu structuri din beton armat, cu un profil multifuncțional, ce amintește de diversitatea silvică.
 
Complexul Romsilva a fost construit de compania bucureșteană Aedificia Carpați SA și partenerii săi pentru acest proiect, în baza proiectului realizat de Carpați Proiect SA, având o suprafață desfășurată de peste 13.000 de metri pătrați.


 
Dat fiind profilul multifuncțional al Romislva, de la bun început, sediul regiei a fost gândit ca un complex de clădiri cu un profil funcțional foarte variat, la rândul său.
 
Astfel, acesta adăpostește birouri, spații de perfecționare, cazare și conferințe.
 
Suprafața desfășurată totală a sediului acoperă nu mai puțin de 13.725 de metri pătrați, din care Sediul administrativ (Sp+P+4E) reprezintă 6.310 mp.
 
În continuare, Centrul de Pregătire și Prefecționare (Sp+P+3E) are o suprafață desfășurată de 2.905 mp, iar hotelul, pentru cursanți și invitați (S+P+2E) presupune, la rândul său, 3010 mp.
 
Nu în ultimul rând, Sala de sport a complexului (P+E) acoperă 1.500 mp.
 


Finisajele exterioare din materiale moderne au determinat expresia arhitecturală a clădirilor: s-a mers pe simplitate, acuratețe și echilibru, rezultate din găsirea proporțiilor armoniose dintre volume și elementele componente.
 
Așa se face că sediul Romsilva poate fi asemuit cu o metaforă a supleții și echilibrului pădurilor seculare pe care le reprezintă.
 


Lucrările au continuat până în anul 2017, când  au fost finalizate ultimele trei investiții din cadrul Complexului Romsilva (Regia Națională a Pădurilor).
 
Este vorba despre Hotelul Romsilva, Sala Multifuncțională și Sediul Administrativ II, ultimul având o suprafață de 2.816 mp.
 
Acesta cuprinde, pe lângă birouri, un spațiu multifuncțional, săli de protocol și de curs.
 
Sala Multifuncțională, la rândul său, este o clădire cu o suprafață desfășurată de 1.970 mp și cuprinde o sală de sport cu vestiare și birouri – capacitate 416 persoane.
 
Scheletul de rezistență a fost gândit și realizat ca o structură metalică cu închideri exterioare din panouri tip sandwich și perete cortină.
 
Hotelul are o suprafață desfășurată de 3.838 mp și capacitate de cazare pentru 262 persoane, saună, sală masaj, fitness, restaurant.
 


Prin specificul său, Romsilva este o regie unică în țară, ce are în grijă păduri cântate adesea în doinele populare românești, sunt amintite în cântecele de vitejie cu haiduci, dar își găsesc locul și în legendele istorice cu voievozii români.
 
În acest context, sediul Complexului Romsilva, la rândul său, trebuia să fie o creație unică, menită să deservească profilului multifuncțional și divers al regiei.
 
Citește și
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
Centrul PRECIS, viitorul cu inimă verde, construit de Aedificia Carpați și partenerii săi

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii