Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:01 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Un medic ginecolog din Constanţa, acuzat de moartea unei tinere paciente, a fost condamnat definitiv

ro

20 Dec, 2018 12:41 13265 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a decis azi condamnarea definitivă a unui medic ginecolog la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, victima fiind o copilă de 15 ani.
 
Instanţa a redus cuantumul daunelor morale şi a decis obligarea inculpatului în solidar cu părţile responsabile civilmente S.A. Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group S.A. şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la plata sumei de 10000 euro către partea civilă.
 
Mai mult, Curtea de Apel a desfiinţat foaia de observaţie şi internare pentru pacientă.
 
Amintim că, în primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus, pe data de 21 aprilie 2016, achitarea atât a medicului, cât şi a unei alte persoane, şi obligarea părţii responsabile civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă (…). Achitarea în cauză a fost făcută după ce judecătorii au ajuns la concluzia că faptele nu ar fi fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de familia fetei moarte. Ulterior, magistraţii au desfiinţat în parte sentinţa penală din data de 21 aprilie a Judecătoriei Constanţa şi, în rejudecare, au trimis cauza, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa, instanţă care a decis condamnarea medicului la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare, pentru ucidere din culpă.
 
Conform deciziei Tribunalului Constanţa, în cazul medicului ginecolog, instanţa a stabilit ca pedeapsă complementară interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 64, alin. 1, lit. c (dreptul de a exercita profesia de medic) Cod penal 1969, pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale. De asemenea, faţă de cealaltă persoană acuzată de fals intelectual instanţa a încetat procesul penal pornit.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii