Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Gec International Spedition SRL ridică un bloc de șapte etaje în centrul Constanței

ro

05 May, 2021 11:30 5849 Marime text
  • Gec International Spedition SRL a obținut de la Primăria Constanța Certificatul de Urbanism pentru un bloc de șapte etaje
  • Asociați în firmă sunt Georgian Caraman, care deţine 1% din societate şi Mihaela Caraman, care deţine 99%
 
Gec International Spedition SRL a obținut de la Primăria Constanța un certificate de urbanism pentru o investiție pe aleea Lupeni, din municipiul Constanța, situată în zona centrală. Este vorba de construirea unui imobil S+P+5-7E locuințe colective și împrejmuire teren, prin Certificatul de Urbanism nr. 1350 din 04.05.2021.
 
Amintim că GEC International Spedition SRL a mai intenționat să modifice imobilul de 7 etaje ridicat în Mamaia Mamaia Nord, strada D8, lot 1/1/1 şi 1/1/2/1, zona Taberei de Copii.
 
Ulterior, autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanţa a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu este necesara efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul „Modificare proiect în curs de execuţie autorizat cu ac 321/26.05.2017 „Imobil S+P+7e locuinţe colective, spaţii destinate activităţii liberale, împrejmuire teren şi organizare de şantier prin supraetajare cu un nivel in limita a 20% din suprafaţa desfăşurată conform Legii 50/1991, numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării”, amplasat în oraşul Năvodari, zona Mamaia Mamaia Nord, trup 2 (DL), strada D8, lot 1/1/1 şi 1/1/2/1.
 
Memoriul tehnic al proiectului din Mamaia Nord
 
Reamintim că, în 2017, Gec International Spedition SRL a prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul tehnic al proiectului „Construire imobil D+P+7E locuinţe colective, spaţii destinate activităţilor liberale, împrejmuire teren şi organizare de şantier“. Beneficiarul anunţa realizarea unui imobil D+P+7E, având funcţiunea de locuinţe colective şi spaţii destinate activităţilor liberale (birouri de proiectare, avocatură), situat în oraşul Năvodari, zona Taberei de Copii, trup 2 (DL), lot 1/1/1 şi lot 1/1/2/1. Imobilul va fi compus din patru scări independente, care vor avea la demisol zonă de parcare şi spaţii tehnice, la parter, unităţi locative şi câte un spaţiu destinat practicării de activităţi liberale, iar la etajele superioare, unităţi locative. În total, imobilul va fi compus din 204 apartamente şi patru spaţii destinate activităţilor liberale.
 
Terenul de amplasament al obiectivului analizat este proprietate a beneficiarului SC Gec International Spedition SRL. Terenul este situat în intravilanul localităţii Năvodari, zona Tabăra de Copii, trup 2 (DL), lot 1/1/1 şi 1/1/2/1. Beneficiarul solicită construirea unui imobil având regimul de înălţime D+P+7E şi destinaţia de locuinţe colective, spaţii destinate activităţii liberale, împrejmuire teren şi organizare de şantier. Imobilul este compus din patru scări cu intrări separate, având la demisol zona de parcare acoperită cu o suprafaţă construită a demisolului de 1.834,21 mp, la parter vor fi amenajate patru spaţii având destinaţia de activităţi liberale şi 22 de apartamente cu una, două şi trei camere, cu o suprafaţă totală a parterului de 1.834,21 mp. La etajele superioare (1 - 7) vor fi prevăzute 26 de unităţi locative cu una, două şi trei camere, având o suprafaţa construită pe nivel de 1.834,21 mp şi balcoane în suprafaţă totală de aproximativ 418 mp pe nivel.
 
                                         
Despre Gec International Spedition SRL
 
Societatea a fost înființată în anul 2014, cu sediul social în Constanța, pe șoseaua Mangaliei. Capitalul social este de 410 lei, cu un număr de 41 de părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei.
 
Asociați în firmă sunt Georgian Caraman, care deţine 1% din societate şi Mihaela Caraman, care deţine 99%. Administrator este Georgian Caraman. Obiectivul principal de activitate este reprezentant de „Transporturi rutiere de mărfuri”. În anul 2019, firma a avut 12 salariați, la o cifră de afaceri de 8.467.036 lei, cu un profit de 604.932 lei.
 
Conform Confidas.ro, Georgian Caraman mai este asociat unic și administrator la Hermann Car RO SRL. Totodată, a mai fost asociat la societatea radiată Gec Spedition SRL.
 
Mihaela Caraman mai este asociat (50%) și administrator la firma Arra Tour Agency SRL, asociat (95%) la Gec Auto AA SRl, asociat (50%) și administrator la Gec Auto Parts SRL și asociat unic și administrator la Silva Prodimpex SRL.
 
Silva Prodimpex SRL, fosta firmă a lui Ionuț Barbu
 
În anul 2004, Anghel Biu, Vasilica Biu, Constantin Angel Biu şi Cristina Nicoleta Biu, în calitate de asociaţi ai SC Silva Prodimpex SRL, au decis cooptarea în societate ca asociat a lui Alexandru Răzvan Marin şi a lui Sorin Ionuţ Barbu. În cadrul aceleiaşi Adunări Generale, s-a decis retragerea din calitatea de asociaţi în societate a lui Anghel Biu, a lui Constantin Angel Biu şi a Cristinei Nicoleta Biu. În urma retragerii din firmă a acestora, capitalul social era deţinut de Alexandru Răzvan Marin şi Sorin Ionuţ Barbu. În anul 2013, cei doi s-au retras din societate, cesionând părţile sociale către Anton Rafte.
 
Ulterior, în decembrie 2015, Anton Rafte se retrage din societatea Silva Prodimpex SRL, cesionând toate părţile sociale către Mihaela Caraman. În anul 2015, Silva Prodimpex SRL a declarat o cifră de afaceri de zero lei şi niciun angajat.
 
Ionuţ Barbu este una dintre figurile publice cu notorietate în Constanţa. El este cunoscut drept unul dintre oamenii alături de care Elan Schwartzenberg a derulat de-a lungul timpului afaceri, dar şi ca apropiat al fostului primar Radu Mazăre.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii