Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:25 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funcționar public, cercetat pentru înșelăciune. Prejudiciu de peste 640.000 de lei

ro

10 Oct, 2020 10:38 1183 Marime text
 
 
  • IGPR: Percheziție în Râmnicu Vâlcea.
  • Funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează o percheziție domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea.
 
Activitatea se desfășoară la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
 
Operațiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.
 
Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.
 

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt, potrivit IGPR.

 
Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.
 
Persoana cercetată va fi condusă la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii