Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant în București! Un bărbat și o femeie și-ar fi torturat și violat nepoatele minore. Suspecții, reținuți

ro

01 Jul, 2023 12:19 1091 Marime text
La data de 29 iunie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale - Sector 4 au reținut o femeie și un bărbat, soț și soție, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de viol și corupere sexuală a minorilor.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, în fapt, în perioada februarie 2022 - decembrie 2022, în timp ce acestia locuiau cu cei doi copii minori ai lor, dar și cu cele două persoanele vătămate (fiind vorba despre două nepoate în vârstă de 12 și 13 ani), în două imobile din București, profitând de starea de minoritate a victimelor, de faptul că se aflau în grija lor și de autoritatea pe care o aveau asupra acestora, prin constrângere fizică și morală, pe fondul unui comportament violent, atât fizic, cât și verbal, în mod constant, ar fi întreținut cu minorele lăsate în grija lor, în repetate rânduri, raporturi sexuale.

„În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 iunie a.c., cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la data de 30 iunie a.c. față de cei doi, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale - Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de viol și de corupere sexuala a minorilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Citește și: 

Focuri de armă în București în timpul unui scandal! Trei bărbați, reținuți
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii