Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:33 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost executor judecătoresc trimis în judecată de DNA Constanţa

ro

10 Nov, 2016 15:15 1147 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei RUSU CĂTĂLINA, la data faptelor executor judecătoresc, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
 
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- tăinuire.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 21 ianuarie 2016, inculpata Rusu Cătălina, în calitate de executor judecătoresc, și-a îndeplinit cu încălcarea legii, atribuțiile de serviciu cu ocazia desfășurării procedurilor de executare silită în cadrul unui dosar înregistrat pe rolul biroului său.
Concret, inculpata a procedat la vânzarea prin licitație publică, contra sumei de 234.000 lei (cca. 52.000 euro) a unui teren asupra căruia, anterior, fusese instituit sechestru asigurător de către Direcția Națională Anticorupție în dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 271/VIII/3 din 28 octombrie 2008 și despre care cunoștea că provenea din săvârșirea unei infracțiuni.
 
Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă cu suma reprezentând contravaloarea terenului vândut de către inculpata Rusu Cătălina.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii