Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant într-o bancă din Constanța! Inculpații, falși ofițeri maritimi, au recunoscut toate acuzațiile

ro

24 May, 2021 00:00 2692 Marime text
  • După semnarea tuturor actelor necesare acordării împrumutului, organele de poliție au efectuat flagrantul și au procedat la legitimarea celor două persoane care s-au prezentat în vederea ridicării sumei de bani.

Doi cetățeni din Constanța, prinși în flagrant în sediul unei bănci, în timp ce încercau să obțină un credit cu acte false, au fost condamnați în primă instanță la închisoare cu suspendare.
 
Judecătoria Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între cei doi inculpați, care au prezentat documente din care reieșea că sunt ofițeri maritimi, și procurori. Judecătoria a decis condamnarea unuia dintre ei la șapte luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la înșelăciune și de uz de fals. Cel de al doilea inculpat a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă la înșelăciune.
 
Cele două pedepse au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Aproape de finele anului 2020, lucrători de poliție judiară din cadrul IPJ Constanța au fost sesizați telefonic de un ofițer antifraudă din cadrul unei unități bancare și care a precizat faptul că, în urma verificării unui dosar de solicitare credit  (valoare de 100.000 lei), a constatat că documentația depusă ar fi falsă, iar scopul celui în cauză ar fi de a înșela unitatea bancară.
 
Ofițerul antifraudă a mai precizat că, dacă creditul bancar ar fi aprobat, urmează a fi ridicat de către titularul creditului de la punctul de lucru al unității bancare, situat în municipiul Constanța.
 
Reprezentantele unității bancare au comunicat organelor de poliție că vor da curs unei întâlniri cu persoanele în cauză, la jumătatea lunii decembrie 2020.
 
În acest sens, lurători de poliție din cadrul IPJ Constanța s-au prezentat la sediul unității bancare, în vederea identificării inculpaților și pentru a stabili cu exactitate împrejurările comiterii vreunei fapte de natură penală.
 
Astfel, pe data de 18 decembrie 2020, inculpații s-au prezentat la sediul unității bancare și au mers întru-un birou din incinta unității în vederea semnării unor documente necesare acordării împrumutului.
 
După semnarea tuturor actelor necesare acordării împrumutului, organele de poliție au efectuat flagrantul și au procedat la legitimarea celor două persoane care s-au prezentat în vederea ridicării sumei de bani.
 
După identificarea celor două persoane, organele de poliție le-au comunicat acestora că documentele depuse sunt susceptibile a fi false, aceștia din urmă confirmând aspectele sesizate, motivând că au recurs la aceste fapte întrucât aveau nevoie mare de bani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Fonduri europene
Punct final în procesul lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii