Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Firma înregistrează pierderi lunare“ Dosarul Pomacost/Garden Shop Services vs. Primăria Constanța. S-a stabilit primul termen în recurs

ro

09 Jun, 2020 00:00 1825 Marime text
  • „Firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“, s-au plâns afaceriștii.
  • Procesul se va relua pe 30 septembrie, de la ora 11.00.
Judecătorii Curții de Apel Constanța vor dezlega la toamnă ițele procesului intentat de fosta Pomacost –actuala Garden Shop Services Municipiului Constanța prin Primar, pentru suplimentarea financiară a contractului încheiat cu primăria. Primul termen în recurs a fost stabilit pentru data de 30 septembrie, de la ora 11.00.

Cazul a ajuns în atenția Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel după ce afaceriștii au declarat recurs împotriva hotărârii Tribunalului de a le respinge acțiunea.
Procesul a debutat la Tribunal în cursul anului 2019, când reclamanta Pomacost – Garden Shop Services s-a plâns instanței de faptul că înţelegerea cu Primăria pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Constanţa le cauzează pierderi. Înţelegerea datează din anul 2001 şi este încheiată pe vremea fostului primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre.
 

S-a solicitat „ajustarea prețului“

În cererea de chemare în judecată, afaceriștii explicaseră că „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“, potrivit www.rolii.ro.

În această situaţie, ei cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să ajusteze preţul contractului întrucât „ajustarea preţului contractului este strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului“. La rândul lor, reprezentanţii Municipiului Constanţa le-au cerut judecătorilor constănţeni să respingă acţiunea Pomacost, ca nefondată.
În urma analizării datelor din proces, judecătorii Tribunalului au decis să respingă acțiunea Pomacost și i-a obligat pe afaceriști să achite onorariul avocaților primăriei.
În aceste condiții, reprezentanții firmei au declarat recurs, iar procesul se va relua în toamnă, la Curtea de Apel.


Citește și:

„Se schimbă echilibrul economic al contractului“ De ce au respins judecătorii pretențiile Garden Shop/Pomacost pentru toaletarea arborilor. Proces cu Primăria
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii