Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzacție de zile mari! Cine stabilește prețul terenului pe care Garden Shop Services, fosta Pomacost, se pregătește să îl vândă companiei New Home Construct

ro

13 Mar, 2021 00:00 3051 Marime text
  • Alexandru Pimen Leca, administratorul Garden Shop Services, a fost împuternicit pentru a se ocupa de această tranzacție.
  • În actele oficiale se face precizarea că „în exercitarea mandatului său, împuternicitul va putea să stabilească prețul (contractului de vânzare/contractului de constituire a dreptului de superficie) și să negocieze/renegocieze și să accepte clauzele contractuale“.
  • Acționarii fostei Pomacost, respectiv Aterina Global, reprezentată de administratorul Nicoleta Dogaru, Mihai Popa și Florentina Popa, au decis aprobarea vânzării și semnarea contractului de vânzare pentru terenul de peste 17.000 mp.
  • Vânzarea a fost aprobată „la prețul de vânzare de minim 40% peste valoarea contabilă a terenului, plus TVA în cota prevăzută de lege și în conformitate cu dispozițiile legale“.
Compania Garden Shop Services, fostă Pomacost, a aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, vânzarea unui teren de peste 17.000 de metri pătrați, situat în zona în care se află sediul firmei, pe bulevardul Tomis, nr. 488.

În edițiile anterioare, am publicat decizia acționarilor New Home Construct de a cumpărat terenul cu pricina de la Garden Shop Servicesm, decizie în care se arăta și că „prețul de cumpărare este în cuantum total de 100.000,00 euro plus TVA în cota prevăzută de lege și în conformitate cu dispozițiile legale“.

ÎnMonitorul Oficial al României a fost publicată recent și Hotărârea nr. 1 adoptată de AGEA a Garden Shop Services, prin care s-a aprobat vânzarea terenului și în care se arată, de asemenea, că Alexandru Pimen Leca, administratorul companiei, a fost împuternicit pentru a se ocupa de această tranzacție.



Teren de 17.877,98 de metri pătrați

Se arată în documentul oficial că acționarii fostei Pomacost, respectiv Aterina Global, reprezentată de administratorul Nicoleta Dogaru, Mihai Popa și Florentina Popa, au decis aprobarea vânzării și semnarea contractului de vânzare pentru terenul de peste 17.000 mp.


Mai exact, este vorba despre imobilul „situat în intravilanul municipiului Constanța, bd. Tomis nr. 488, județul Constanța, compus din: (i) teren intravilan în suprafață de 17.877,98 mp din acte și 17.690 mp din măsurători cadastrale, având număr cadastral 227005, intabulat în Cartea Funciară nr. 227005 a localității Constanța“.


Vânzarea a fost aprobată „la prețul de vânzare de minim 40% peste valoarea contabilă a terenului, plus TVA în cota prevăzută de lege și în conformitate cu dispozițiile legale“.


În Articolul 2 se menționează „aprobarea acordării unui drept de superficie cu titlu oneros și semnarea contractului de constituire a unui drept de superficie cu titlu oneros în favoarea Garden Shop Services SA (...) cu privire la terenul situat în intravilanul municipiului Constanța, bd. Tomis nr. 488, județul Constanța, în suprafață de 17877,98 mp din acte și 17.690 mp din măsurători cadastrale, având număr cadastral 227005, intabulat în Cartea Funciară nr. 227005 a localității Constanța, pe toată durata existenței construcțiilor“.


Mai exact, este vorba despre construcțiile „C1 depozit parter, C2 depozit parter, c3 locuințe serviciu și birouri, C5 depozit parter, C6 sera, C7 sera, C8 depozit parter, C11 imobil St+P+P vestiare, birouri, sala consiliu, C12 sera parter și C13 sera centrala termică parter“.



Împuternicire pentru administratorul unic

Totodată, la Articolul 3 al hotărârii se menționează „acordarea unei împuterniciri către administratorul unic Leca Alexandru Pimen (..) pentru semnarea tuturor documentelor necesare sau oriunde va fi necesar în fața oricăror persoane fizice sau juridice, de drept public sau privat, conform hotărârilor adoptate“.


Se mai face precizarea că „în exercitarea mandatului său, împuternicitul va putea să stabilească prețul (contractului de vânzare/contractului de constituire a dreptului de superficie) și să negocieze/renegocieze și să accepte clauzele contractuale, inclusiv va putea semna orice act de transmitere a folosinței cu privire la construcții dacă trebuința o va cere“.
 

Despre Garden Shop Services

Așa cum arătam în edițiile anterioare despre firma Pomacost, actuală Garden Shop Services SRL, la momentul înființării sale, în 2001, se spunea că denumirea acesteia – PO-MA-CO-ST – ar fi venit de la numele lui Basarab POpa (vărul defunct al fostului primar Mazăre, decedat în septembrie 2014), Radu MAzăre, Nicușor COnstantinescu (fost președinte al Consiliului Județean Constanța) și Gabriel STrutinsky (afacerist apropiat al celor trei).


În datele furnizate de Registrul Comerțului la data de 5 martie 2021, se arată că firma a fost înființată în anul 2001 și are sediul social în Constanța, pe bd. Tomis, nr. 488.


Capitalul social subscris este de 500.000 de lei, integral vărsat, iar pachetul majoritar ce însumează 80% din acțiuni este deținut de Aterina Global SRL. Mihai Popa și Florentina Popa dețin fiecare câte 10%.


Administrator este Alexandru Pimen Leca, iar Mădălina Bisceanu este director economic.


Cenzori sunt Liliana Voicu, Alina Irina Cojocaru Iosif și Gabriela Damian, iar Mădălina Laura Radu este cenzor supleant.


Domeniul de activitate principal este reprezentat de „activități de întreținere peisagistică“.


În anul 2017, firma a avut o pierdere netă de 274.477 de lei, 118 salariați și o cifră de afaceri netă de 5.584.739 de lei.


În 2018, numărul salariaților a fost 96, pierderea netă a fost 678.470 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 6.913.096 de lei.


În 2019, numărul salariaților a fost 105, s-a înregistrat un profit net de 30.453 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 6.629.575 de lei.
 

Cifrele și acționarii New Home Construct

La rândul său, New Home Construct apărea în Dosarul Retrocedărilor de la Constanța, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, cauza vizându-l pe fostul primar Radu Mazăre. Totodată, compania apare și în alte dosare ce vizează apropiați ai acestuia, mai exact pe Sorin Strutinsky.


Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 28 ianuarie 2021, firma New Home Construct a fost înființată în 2004 în București și mutată în Constanța în 2011.


În prezent, compania are sediul social pe strada Ion Roată din oraș, la numărul 3, iar capitalul social subscris este de 12.000.000 de lei, integral vărsat.


Pachetul majoritar, însumând 99,917% din acțiuni, este deținut, așa cum am precizat anterior, de compania cipriotă Headstone Holding LTD, iar restul de 0,083% îi revine Mariei Sonia Lazăr, din București, aceasta fiind și administratorul firmei.


Cenzori sunt Theodor Florian Vălean, Mihai Neagu și Nicoleta Cecilia Tiță, iar Florin Dorobanțu este cenzor supleant.


Domeniul de activitate principal este reprezentat de „cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.


În 2017, cu trei salariați, profitul net a fost 1.510.602 lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 1.170.670 de lei.


În 2018, numărul salariaților a fost tot trei, profitul net a fost 192.270 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 1.146.126 de lei.


În 2019, cu trei salariați, firma a înregistrat o pierdere netă de 239.720 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 784.150 de lei.


Citește și:

New Home Construct cumpără un teren de la Garden Shop Services, fosta Pomacost. Unde este situat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii