Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:37 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul evenimentelor Constanța. Mașinile unor polițiști, sparte de hoți. Începe procesul

ro

09 Apr, 2022 00:00 1537 Marime text
 
  • Din mașinile polițiștilor, hoții au furat stații emisie recepție, procese-verbale de contravenție, geci de poliție, cătușe, un spray iritant lacrimogen, un sistem body-cam.
 
Începe procesul celor trei bărbați suspectați că, aproape de finele anului trecut, au spart mai multe automobile parcate pe raza municipiului Constanța, din interiorul cărora au furat mai multe bunuri. Printre autoturismele sparte se află și mașinile a trei polițiști (unul național și doi de la locală).
 
Din mașinile oamenilor legii, hoții au furat stații emisie recepție, top-uri de procese-verbale de contravenție, top dovezi, un top autorizații de reperație, două geci, una de poliție și una de damă, o vestă tactică, culoare neagră, inscripționată Poliția Locală, o pereche cătușe, un spray iritant lacrimogen, o lanternă culoare neagră, un rucsac de culoare neagră ce conținea procese-verbale de constatare contravenție, legitimație de serviciu, un body-cam, un top de procese-verbale de contravenție, suma de 2000 lei, precum și o geacă de culoare neagră inscripționată Poliția Locală, un fes de culoare neagră și o șapcă inscripționată Poliția Locală.
 
Recent, magistrații au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privindu-i pe inculpaţi acuzați de furt calificat în formă continuată, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Dosarul se află  pe rolul Judecătoriei Constanța iar primul termen a fost stabilit pentru săptămâna viitoare.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arată, printre altele, că unul dintre inculpați, prin spargerea geamului portierei stânga spate de la un autoturism, parcat în lateralul blocului, din municipiul Constanța, aparținând persoanei vătămate (...) a pătruns în interior de unde a sustras o mapă de culoare neagră ce conținea o stație emisie recepție marca Motorola, patru top-uri de procese-verbale de contravenție, un top dovezi, un top autorizații de reperație, o agendă de lucru și două geci, una de poliție și una de damă, de culoare neagră, marca Bershka.
 
Ulterior, inculpații, prin spargerea geamului portierei stânga spate de la autoturismul parcat în dreptul blocului din municipiul Constanța, aparținând persoanei vătămate (...), a pătruns în interior de unde a sustras o vestă tactică, culoare neagră, inscripționată Poliția Locală, o pereche cătușe, un spray iritant lacrimogen, o lanternă culoare neagră, un stick usb, un cablu de încărcare, un rucsac de culoare neagră ce conținea procese-verbale de constatare contravenție, legitimație de serviciu, cartea de identitate, carnet de sănătate, o stație emisie recepție și un body-cam, cauzând un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1000 lei.
 
Într-o altă noapte, inculpații, prin acțiuni conjugate realizate împreună, respectiv prin spargerea geamului portierei stânga spate de la autoturismul parcat în fața blocului din municipiul Constanța, aparținând persoanei vătămate (...), a pătruns în interior de unde a sustras un rucsac de culoare gri ce conținea o stație emisie- recepție marca Sepura, un top de procese-verbale de contravenție, o agendă de lucru, un încărcător stație, suma de 2000 lei, precum și o geacă de culoare neagră inscripționată Poliția Locală, un fes de culoare neagră și o șapcă inscripționată Poliția Locală, 2 case de marcat flscalizate, facturi de flscalizare a acestora și cărțile de intervenție.

 
În total, inculpații sunt acuzați de comiterea a aproximativ 15 fapte.
 
Conform procurorilor, infracțiunea de furt calificat reținută în sarcina inculpaților a fost comisă de către aceștia în forma continuată, în scopul realizării aceleiași rezoluții infracționale.
 
Trebuie avută în vedere modalitatea și împrejurările concrete de comitere a faptelor, astfel că inculpații acționau pe timp de noapte, în locuri întunecate, se deplasau pe jos, iar după comiterea faptelor luau legătura telefonic cu complicele pentru a-i transporta cu autoturismul, aveau asupra lor o bujie pe care o foloseau pentru a sparge fără zgomot geamul autoturismelor, verificau interiorul autoturismelor, iar în momentul în care observau bunuri în interior acționau.
 
De asemenea, inculpații după ce sustrăgeau bunurile din autoturisme, în cazul în care nu erau de valoare, le aruncau în diferite locuri, precum ghene de gunoi, acoperișuri clădiri, spațiu cu vegetație, pentru a nu fi ulterior găsite.
 
Deși din fișa de cazier a inculpaților rezultă faptul că nu au mai fost cercetați penal, din actele săvârșite de către aceștia pare că fiecare avea rolul său, unul dintre aceștia verifica autoturismele parcate, unul folosea o bujie pentru a sparge geamul fără a face zgomot, iar cel de-al treilea le oferea ajutor, în sensul că îi transporta cu autoturismul la fapte sau de la fapte.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): pexels
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sentință definitivă pentru tânăra din Constanța acuzată că a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate (DOCUMENT)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii