Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filiala Constanţa a Ligii Navale Române, finanţată de CJC printr-o hotărâre „nelegală“ (document)

ro

11 Feb, 2017 00:00 2563 Marime text
Judecătoria Constanţa a decis că Filiala Constanţa a Ligii Navale Române a primit bani de la Consiliul Judeţean Constanţa printr-o hotărâre a CJC „nelegală“.
 
Concret, instanţa de judecată a „constatat nelegalitatea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 134/12.03.2013“ şi a admis cererea formulată de reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, în contradictoriu cu pârâul Filiala Constanţa a Ligii Navale Române. Drept urmare, Filiala Constanţa a Ligii Navale Române a fost obligată la restituirea sumei de 4.000 de lei către bugetul local al Judeţului Constanţa, virată în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 134/12.03.2013.
 
Filiala Constanţa a Ligii Navale Române a mai fost obligată la plata către reclamanţi a dobânzilor şi penalităţilor de întârziere, după caz, aplicabile la suma de 4.000 de lei, calculate pentru perioada cuprinsă între momentul efectuării plăţii şi data restituirii efective a debitului principal.
 
Decizia nu este una definitivă, aceasta fiind atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Contactat telefonic, preşedintele Filialei Constanţa a Ligii Navale Române, contraamiral de flotilă (r.) dr. Aurel Constantin, a declarat că suma de 4.000 de lei a fost folosită pentru organizarea unui concurs de matematică pentru elevii de clasa a VIII-a din judeţul Constanţa.
 
„La vremea respectivă, noi am justificat la Consiliul Judeţean cu toate documentele cheltuirea banilor (…). Nu am greşit noi“, a adăugat contraamiralul de flotilă (r.) dr. Aurel Constantin.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Tribunalul Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă. Până în acest moment, conform portalului instanţelor de judecată, tribunalul nu a stabilit primul termen.
 
Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 134/12.03.2013 poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii