Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:56 23 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația Română de Volei cere peste 30.000 de euro de la Sorin Strutinsky și Serhan Cadâr (document)

ro

18 Nov, 2019 00:00 1827 Marime text

Federația Română de Volei nu renunță la dosarul în care Federația Română de Volei i-a chemat la judecată pe omul de afaceri Sorin Strutinsky, fost președinte, și Serhan Cadâr, fost director executiv în cadrul Club Volei Municipal Tomis Constanța! Cererea Federației Române de Volei se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.


Pe scurt, Federația Română de Volei vrea de la Sorin Strutinsky și de la Serhan Cadâr 34.527 euro, reprezentând sancțiune aplicată de Confederația Europeană pentru retragerea echipei (Club Volei Municipal Tomis Constanța) din Liga Campionilor.

De menționat că solicitarea Federației Române de Volei a fost analizată atât de Judecătoria Constanța, cât și de Tribunalul Constanța, solicitarea federației fiind respinsă de ambele instanțe.


Deciziile pot fi citite integral accesând secțiunea Documente.
 

Povestea din instanță


Prin cererea de chemare în judecată, document înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța la data de 6 februarie 2017, reclamanta Federația Română de Volei a solicitat obligarea pârâților Sorin Strutinsky și Serhan Cadâr la plata sumei de 34.527 euro, respectiv, 155.278 lei, reprezentând sancțiune aplicată de Confederația Europeană pentru retragerea echipei (Club Volei Municipal Tomis Constanța) din Liga Campionilor.
 

Motivarea federației


În motivare, Federația Română de Volei a arătat că, în perioada 2014 - 2015, pârâții au fost reprezentanții Clubului Sportiv Volei Tomis Constanța, club ce a făcut parte din Divizia A1 a FRV.

„Rezultatele obținute în 2014-2015 au permis Clubului Sportiv Volei Tomis Constanța să ocupe locul I în Divizia A. Ca urmare a ocupării locului I, Clubul Sportiv Volei Tomis Constanța a fost desemnat să participe în Champions League, în această calitate, clubul urmând să dispute 6 meciuri: 3 meciuri acasă și 3 meciuri în deplasare. Din cele 6 meciuri oficiale, clubul Tomis a disputat doar 4 meciuri deoarece cu foarte puțin timp înaintea disputării penultimului meci, pârâții au decis să retragă echipa din Champions League. Ca urmare a retragerii echipei din Champions League, Confederația Europeană de Volei a aplicat Federației Române de Volei sancțiunea amenzii în cuantum de 42.000 euro.

 

Sancțiune pentru retragerea echipei


Conform Regulamentului Champions League, suma de 42.000 euro reprezintă sancțiune pentru: retragerea echipei - 14 euro/meci x 2 meciuri și daune netransmitere meci tv: 7.000 euro/meci x 2 meciuri. Odată cu aplicarea acestei sancțiuni, forul internațional a obligat Federația Română de Volei să achite și suma de 3.000 euro, această sumă reprezentând licențe Champions League - 544 euro, asigurări medicale - 356 euro, echipă incompletă (cu mai puțin de 12 jucători) - 2.100 euro.

Prin urmare, reclamanta a fost obligată să achite 45.000 de euro. La data de 11.05.2016, a notificat pârâții, cărora le-a adus la cunoștință obligația de achitare a sancțiunii aplicate de Confederația Europeană de Volei ca urmare a deciziei luate de pârâți pentru retragerea echipei din Champions League. Din totalul sumei de 45.000 euro, reclamanta a recuperat suma de 10.473 euro, astfel că pârâții mai datorează suma de 34.527 euro“, se mai arată în acțiunea promovată în instanță.
 

Strutinsky și Cadâr au solicitat respingerea cererii


Sorin Strutinsky și Serhan Cadâr au formulat întâmpinare, prin care au solicitat respingerea ca neîntemeiată a cererii. În motivare, cei doi au arătat că nu sunt întrunite în mod cumulativ condițiile răspunderii civile delictuale, invocate, în mod indirect, ca temei de drept în cuprinsul cererii.

Mai mult, Strutinsky și Cadâr au arătat că reclamanta nu a formulat precizări cu privire la sancțiunea amenzii de 42.000 pretins a fi aplicate de Confederația Europeană de Volei, precizări în raport de care este necesară verificarea termenului de prescripție, împrejurarea dacă această amendă putea fi contestată, dacă a fost contestată ș.a.m.d.
Sursa text: rolii.ro

Cu Sorin Strutinsky președinte și Serhan Cadâr director executiv, Club Volei Municipal Tomis Constanța a activat în voleiul masculin, însă, din pricina problemelor financiare, s-a retras din competiții.


Pe 1 septembrie 2016, în dosarul nr. 5070/118/2016 de la Tribunalul Constanța, Secția a II-a Civilă, materie - faliment, obiect - „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014“, instanța a admis cererea formulată de debitoarea Asociația Club de Volei Municipal Constanța și a dispus intrarea în faliment în procedură simplificată a grupării sportive. Noul termen a fost stabilit pentru data de 21 octombrie.


Citește și:

Dosar la DNA! Clubul de Volei Municipal Tomis Constanța, în faliment. Ce au decis ieri judecătorii

Nicușor Constantinescu, un nou dosar la DNA. Cine ar fi beneficiat de bani! (galerie foto + documente)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii