Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falși jurnaliști, cercetați la Constanța, pentru șantaj! Oficial de la anchetatori

ro

21 Feb, 2024 14:12 832 Marime text

 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, la data de 19 februarie 2024, pentru 24 de ore, un bărbat, de 30 de ani, și o femeie, de 28 de ani.
 
Potrivit anchetatorilor, aceștia sunt bănuiți, spun procurorii, de săvârșirea a 3 infracțiuni de șantaj.
 

„Astfel, în perioada 4 – 22 ianuarie a.c., cei doi, împreună cu o tânără de 19 ani, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri prin care ar fi oferit servicii intime prin intermediul unor apeluri video.
 
Cu această ocazie, ar fi realizat filmări cu persoanele vătămate, pe care, ulterior, le-ar fi șantajat, solicitându-le diverse sume de bani.
 
Prejudiciul total cauzat victimelor este de aproximativ 31.000 de lei.
 
La data de 15 februarie a.c., polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele persoanelor în cauză, în județele Ilfov și Dâmbovița.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie.
 
Ulterior, la data de 19 februarie a.c., bărbatul de 30 de ani și femeia de 28 de ani au fost depistați de polițiști din județele Dâmbovița, respectiv Dolj, fiind preluați, ulterior, de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale.


 
La aceeași dată, au fost reținuți, pentru 24 de ore, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Ulterior au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.
 
Tânăra de 19 ani este cercetată în stare de libertate pentru complicitate la săvârșirea a două infracțiuni de șantaj.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dolj, Ialomița, Ilfov și Dâmbovița, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov și Dâmbovița.
 
Din cercetările efectuate în dosar rezultă că persoanele bănuite ar fi comis infracțiuni similare în mai multe județe din țară.
 
În acest sens, persoanele  vătămate  care doresc să depună plângere sau să se informeze cu privire la  demersurile legale pot contacta Poliția Municipiului Constanta - Serviciul Municipal de Investigații Criminale, la numerele de telefon 0747.216.821 sau 0241.502.626.
 
Facem precizarea că nu este necesar ca persoanele vătămate care au domiciliul în alt județ să se deplaseze în municipiul Constanta pentru a formula plângeri, acestea putând fi depuse la unitatea de poliție unde domiciliază“, se mai arată într-o informare oficială a IPJ Constanța.

 
Conform portalului instanțelor de judecată, au fost prezentanți instanțelor de judecată „Pătraşcu Florin Mădălin“ și „Pătraşcu Roxana Bianca“.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a dispus arestarea preventivă a „inculpatului P. F. M.(...), pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 20.02.2024 şi până la data de 20.03.2024 inclusiv“. În continuare, Judecătoria a respins „ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpata P. R.-B.(...)“. Instanța a dispus luarea faţă de inculpată a măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.02.2024 până la 20.03.2024 inclusiv.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, suspecții s-ar fi recomandat jurnaliști ai unui cotidian din municipiul Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Flagrant în Constanța, pentru șantaj. În dosar ar fi cercetat și fostul campion național la box Marian Gândac (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii