Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:40 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Alexiu, de la Medicină Legală, acuzat de luare de mită, în faţa Tribunalului Constanţa

ro

07 Mar, 2017 00:00 1210 Marime text
Emil Alexiu, fost asistent în cadrul Serviciului Medicină Legală Constanţa, detaşat ulterior la Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, s-a aflat ieri la Tribunalul Constanţa. Alexiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru luare de mită.
 
Ieri, Cornelia Dumitra, magistrat al Tribunalului Constanţa învestit cu soluţionarea cauzei, a analizat măsura preventivă dispusă în prezenta cauză. Tot ieri, instanţa a luat în discuţie eventualele excepţii/cereri formulate de părţile din prezentul dosar.
 
Amintim că, în luna ianuarie, Emil Alexiu a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi dus la arestare. Judecătoria Constanţa a respins cererea procurorilor şi a decis ca Emil Alexiu să fie plasat în arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Constanţa a hotărât arestarea preventivă a lui Alexiu.
 
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul a fost cercetat pentru mai multe infracţiuni, şi anume: „Tentativă la înşelăciune, prev. şi ped. de art. 32 din C.P., rap. la art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine) suma de 1.000 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prev şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 29.11.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 1.200 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, înşelăciune, prev. şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 30.09.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne“.
 
Reamintim că, anul trecut, Emil Alexiu, fostul asistent de la Serviciul Medicină Legală Constanţa, a fost implicat într-un scandal de proporţii. Acest lucru s-a întâmplat după ce mama unei fetiţe care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etajul cinci al unui imobil aflat în construcţii a susţinut că Emil Alexiu ar fi perceput suma de 1.000 de lei pentru efectuarea necropsiei.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii