Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoste cu forța, la Hârșova! Prima condamnare

ro

26 Aug, 2021 00:00 2795 Marime text
 
  • Pe motiv că persoana vătămată a refuzat să se mai împace cu acesta, inculpatul a prins-o cu ambele mâini de păr și a urcat-o împotriva voinței sale într-un autoturism.
  • Totodată, persoana vătămată a mai precizat că în momentul în care a fost apucată de păr, aceasta a țipat de două ori, fapt pentru care fostul concubin i-a pus mâna la gură.
 
Trei bărbați din județul Ialomița au fost condamnați de Judecătoria Hârșova pentru că ar fi lipsit de libertate în mod ilegal o tânără cu care unul dintre inculpați avusese o relație de concubinaj. 
 
Doi dintre inculpați au primit pedepse cu executare, iar al treilea a luat cu suspendare.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
La data de 26 decembrie 2017, in jurul orelor 09.15, Poliția din Hârșova a fost sesizata prin 112 de către un bărbat, despre faptul că fiica sa a fost urcată în, mod forțat într-un autoturism de catre fostul ei concubin și transportata la domiciliul acestuia din Ialomița.
 
Bărbatul le-a mai spus oamenilor legii că fiica sa, în vârsta de 30 ani, a ieșit din casă pentru a duce gunoiul și la putin timp a fost anunțat de către un vecin cu privire la faptul că fiica sa a fost urcată forțat, de către fostul concubin, într-un autoturism de culoare galbenă în care se mai aflau două persoane necunoscute după care autoturismul a plecat.
 
Fiind audiată, persoana vătămată a declarat că în data de 26 decembrie 2017, în jurul orei 08.30 a ieșit din casă pentru a duce gunoiul menajer, moment în care a fost abordată de catre fostul ei concubin, de care se desparțise de aproximativ o lună de zile, ocazie cu care acesta i-a propus să se împace și să se întoarcă la domiciliul său din Ialomița.
 
Pe motiv că persoana vătămată a refuzat să se mai împace cu acesta, inculpatul a prins-o cu ambele mâini de păr și a urcat-o împoriva voinței sale într-un autoturism. Totodată, persoana vătămată a mai precizat că în momentul în care a fost apucată de păr, aceasta a țipat de două ori, fapt pentru care fostul concubin i-a pus mâna la gură.
 
Ajunși la domiciliul inculpatului, acesta a insistat ca persoana vătămată să se impace cu el, iar aceasta i-a spus că daca nu va fi lăsată să se întoarcă la domiciliul sau din Harșova, va sesiza politia, ocazie cu care inculpatul a amenintat-o cu acte de violență.
 
Audiati, inculpatii (fostul concubin al femeii și celelalte două persoane care se aflau în mașină) și-au menținut declarațiile date în calitate de suspecți, prin care au recunoscut fapta.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Hârșova, instanță care, recent, a decis condamnarea principalului inculpat la trei ani de închisoare cu executare. Unul dintre complice a luat zece luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsirea de libertate în mod ilegal. Asta în timp ce cel de al doilea complice a primit opt luni de închisoare cu executare, tot pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsirea de libertate în mod ilegal.
 
Decizia Judecătoriei Hârșova a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Sursa rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un ofiţer de poliţie din Techirghiol, amenințat cu moartea. Presupusul autor cere să fie eliberat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii