Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța a suspendat un primar din județ! Ordinul, menținut de tribunal. Cine este edilul vizat

ro

01 Jun, 2021 00:00 2381 Marime text
  • Judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța au menținut Ordinul emis de Prefectura Constanța.

Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, a pierdut procesul intentat Prefecturii Constanța! Mai precis, fostul edil a contestat în instanță decizia semnată de prefectul județului Constanța, Silviu Coşa, prin intermediul căreia a fost suspendat din funcție.
 

Oficial

 
„Respinge acțiunea modificată promovată de reclamantul Iusein Visel, în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Județului Constanța, ca nefondată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunțată, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instantei“.
 
Acțiunea lui Iusein Visel a fost înregistrată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța (dosar 1057/118/2021), în februarie 2021.
 

Proces cu ANI

 
Amintim că Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție, ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Constanța, în dosarul 862/2/2017*, cauză în care Agenţia Naţională de Integritate l-a chemat în judecată pe Iusein Visel.
 
Conform datelor oficiale, prin cererea înregistrată, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a chemat în judecată pe pârâţi (Iusein Visel, Primăria Comunei Dobromir, Iusein Salim, SC Visel Salim SRL și SC Agricol Iusein SRL), solicitând să se constate „nulitatea absolută a următoarelor acte: contractul de arendă nr. 1205/24.03.2011 prin care a fost arendată suprafaţa de 63,99 ha din păşunea comunei, pe o durată de cinci ani, preţul pentru arendă fiind stabilit la 50 lei/ha/an, contractul de închiriere nr. 16/06.01.2010, prin care a închiriat personal un spaţiu comercial în suprafaţă de 40 mp, pe o durată de 5 ani, cu preţul de 80 lei/an/mp, spaţiu ce aparţine Primăriei Dobromir, unde s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al SC Visel Salin SRL, contractul de închiriere nr. 547/17.02.2009, prin care a închiriat un spaţiu în suprafaţă de 32 mp, pe o durată de 5 ani, cu preţul de 5 lei/lună/mp, spaţiu ce aparţine Primăriei Dobromir, unde s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al SC Agricol Iusein SRL, societate unde persoana evaluată deţine calitatea de asociat, conform datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului“, potrivit ANI.
 

Nulitatea absolută a contractului

 
La începutul lunii, judecătorii Curții de Apel Constanța au admis în parte acţiunea ANI și au constatat „nulitatea absolută a contractului de închiriere nr. 16/06.01.2010, încheiat între Primăria comunei Dobromir, prin Primar Iusein Visel - în calitate de proprietar şi Iusein Visel - în calitate de chiriaş şi a contractului de închiriere nr. 547/17.02.2009, încheiat între Primăria comunei Dobromir, prin primar Iusein Visel - în calitate de proprietar şi SC Agricol Iusein SRL - în calitate de chiriaş“.
 
Decizia este definitivă.
 
Visel Iusein este primarul ales al localității Dobromir, județul Constanța, în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.
 
Recent, Iusein Visel a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar privind fonduri europene.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Primarul suspendat din Dobromir, Iusein Visel, condamnat cu suspendare. Nemulțumiri

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii