Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia, a primit al 18-lea termen. Inculpatul, în arest la domiciliu din februarie 2020

ro

20 May, 2021 00:00 3328 Marime text
  • Recent, Tribunalul Constanța a menținut măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul, urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 19 iunie 2021.
 
  • Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 02 februarie 2020, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia.


Tribunalul Constanța a acordat ieri al 18-lea termen de judecată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia! Cauza a fost amânată pentru 15 iunie 2021, faţă de lipsa de apărare a inculpatului, un minor, de 15 ani, tot din Mangalia, care se află de luni bune în arest la domiciliu.

Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va fi definitivă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au reținut în sarcina inculpatului de 15 ani că, la data de 01 februarie, orele 13.30, în timp ce se afla pe bulevardul1 Decembrie din municipiul Mangalia, pe fondul unei stări tensionate preexistente, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore, de 13 ani, cu pumnii și picioarele, producându-i leziuni care i-au provocat în final decesul, iar agresiunea a stârnit revolta persoanelor prezente, care au intervenit de îndată pentru prinderea autorului agresiunii, acordarea primului ajutor și sesizarea organelor de poliție.

În urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică,
ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.

Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ.

Imediat persoanele prezente în zonă au intervenit inclusiv pentru acordarea primului ajutor victimei și au anunțat telefonic organele de poliție care s-au deplasat de urgență la fața locului unde l-au identificat și pe agresor.

Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie a intervenit decesul minorului.

Recent, Tribunalul Constanța a menținut măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul, urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 19 iunie 2021.

Decizia Tribunalului nu a fost contestată.

Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 02 februarie 2020, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia.
 

Minuta instanței

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. În baza art. 218 alin. 1 și 2 C.pr.pen. rap. la art. 202 alin. 1, 3 și 4 lit. d Cod procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat (...), fără antecedente penale. (...). În temeiul art. 221 alin. (1) din Codul de procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. (2) din Codul de procedură penală, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii (...). În temeiul art. 221 alin. (4) din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 alin. (8) din Codul de procedură penală dispune comunicarea prezentei încheieri organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, respectiv Poliţia stațiunii Neptun, în vederea supravegherii măsurii arestului la domiciliu. Dispune comunicarea prezentei încheieri inclusiv către MAI – Poliţia de Frontieră Română. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză rămân în sarcina statului. Cu drept la contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru procurorul şi inculpatul prezent şi de la comunicare pentru cei care au lipsit. Pronunţată în Camera de consiliu astăzi, 02.02.2020, ora 13:56“.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Arma crimei, Beretta, calibru 12
Crimă după botez la Mangalia. Inculpatul a arătat că arma s-a declanșat accidental. Judecătorii și-au motivat decizia de condamnare



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii