Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul lui Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov, trimis în judecată de procurorii din Constanța, va fi soluționat de Judecătoria Brașov

ro

23 Oct, 2022 13:42 2404 Marime text


Procurorii din Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Sorin Susanu, fostul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov. 
 
Dosarul, cu numărul unic 22064/212/2022 -, are ca obiect purtarea abuzivă și s-a aflat inițial pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
Recent, Judecătoria Constanța a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Brașov.
 
În cauză, Claudiu Sorin Susanu are calitatea de inculpat, iar Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor și Horia Miron Constantinescu (nr. președintele ANPC) sunt părți vătămate.
 
Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii